Bu yıl 38. Kez “Turizm haftası” kutlamaları yapıldı. Anadolu Ticaret Meslek ve Otelcilik Meslek Lisesi bahçesinde yapılan kutlamalarda konuşan Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, “Uşak’ın turizm pastasından pay alamadığını bunun nedenin de konaklama tesisi olmadığından kaynaklandığını” açıkladı.

Turizm sektörüne ilgiyi artırmak için her yıl düzenlenen “Turizm haftası” etkinliklerinin 38. Kutlamaları Uşak’ta devam ediyor. Anadolu Ticaret Meslek ve Otelcilik Meslek Lisesi bahçesinde yapılan kutlamalarda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Okul olarak öğrencilerinin kendilerini geleceğe, turizm sektörüne en iyi şekilde hazırlamaları için uygulamalı eğitim yaptıklarını” kaydeden Okul Müdürü Ali İgüs, okulda talı ve yemek yarışması düzenlediklerini” açıkladı. İgüs, “Anadolu Ticaret Meslek ve Otelcilik Meslek Lisesi olarak 69 öğrenciden 51 öğrenci Antalya’da bulunan 5 yıldızlı 6 otelimize yerleşmiş olacaktır” dedi.

OTEL YOK

Türkiye’de 40 yıl evvel turizmin ne olduğunun bilinmediğini belirterek sözlerine başlayan Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, “Bugün ülkemiz turizm gelirleri açısından dünyanın 6 ülkesi arasına girmektedir. Denizi güneşi, göklerinin maviliği ile, doağl güzellikleri ve tarihi eserleriyle Türkiye turizm sektöründen aldığı pastayı büyütmüştür” dedi.


Uşak’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik potansiyellere rağmen arzu edilen noktada bir turizm şehri olmadığından yakınan Arıtürk, “Bu durum bizleri; Uşak’ta turizm” noktasında eksik alanlarımızı tespit etmemizi zorunlu hale getirmiştir.  2 bin 500 yıl öncesinin Lidya dönemine ait “Karun Hazineleri”nin ilimiz müzesinde sergilenmesi bize ayrı bir zenginlik kazandırmaktadır. Dünyanın en büyük 2. Büyük kanyonu Uşak’tadır. Lidya Uygarlığının en güzel eserleri ilimiz topraklarındadır” şeklinde konuştu.

Arıtürk, Uşak ve Turizm konusunda açıklamalarına şöyle devam etti:

“El ve ev ürünlerimizin zenginliği, halı, kilim, battaniye, sargı bezi, deri ve fayans üretimimizin yanı sıra termal potansiyelimiz, doğal güzelliklerimiz, kültürel değerlerimiz ve zengin bir floramız vardır.

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

Bunun yanı sıra uygun bir iklime, rahat bir ulaşıma , en önemlisi de hem uluslar arası havaalanına yakınız hem de kendi havaalanımıza sahibiz. Bu potansiyelimizin tanıtılması ve iyi bir şekilde pazarlanması için toplumumuzun her ferdine görev düşmektedir.  Ancak ilimizde 50 kişilik bir kafileyi yatıracak otel yoktur. İlimizde toplam 1030 yatak kapasitesi vardır. Bunlardan ancak yüzde 20’si kadar turistik yatak kapasitesindendir. Bunu artırmak gerek. Uşak’ta turizmden hak ettiği payı ancak böyle artırılabilir.”

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in katıldığı kutlamalarda ödül törenine geçildi.

Kompozisyon dalında dereceye giren; Seda Nur Çelik, Sevval Güngör’e ödüllerini verdi.

Anadolu Ticaret Meslek ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde düzenlenen tatlı yarışmasında dereceye giren; Murat Bodur, Efe Kazım Sönmez, Melih Çevik ve Fatih Kurt’a ödüllerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk verdi.

Ana yemek yarışmasında dereceye giren, Bayrak Ekiz, Ramazan Özdemir, İlyas Çakın ve Ahmet Şahin’e de Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ verdi.

Editör: TE Bilişim