Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı

 Uşak Karma OSB’de faaliyet gösteren Hit Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2015 Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında aldığı hibeyle projesini başarıyla tamamladı. 
Proje kapsamında işletmenin teknik altyapısına yönelik yatırımlar yapıldı ve seramik kalıbı imalatında işletmenin üretim kabiliyeti geliştirildi. Seramik kalıbında ithalata olan bağımlılığı azaltacak önemli bir yatırımla müşterilerine en iyi hizmeti sunacak olan firma satın alınan yeni makinelerle ürünlerinde katma değerin artmasını sağlayacak. Böylece firmanın rekabetçi avantajına ve Uşak’ın ekonomik gelişimine de katkı sağlanmış olacak.
İş adamlarının ve Proje ekibinin katılımıyla Proje kapanış toplantısı düzenlendi. Proje kapanış toplantısında konuşma yapan Hit Enerji Genel Müdürü Hasan Şadak “Kalkınma sürecinde önemli bir rol üstlenen imalat sanayi ekonomik yapının dönüşümünü sağlayan sürükleyici bir unsur olarak görünmektedir. TR33 Bölgesi’nin mevcut iktisadi yapısında da imalat sanayiinin önemli bir yeri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra iktisadi dönüşümün sağlanabilmesi için yenilik, bilgi ve eğitim odaklı yaklaşımların ve ekonomi politikasının oluşturulması kaçınılmazdır. İnovatif yaklaşıma, bilgiye ve teknolojiye önem veren bir ekonomiye ve kalkınma politikasına ulaşılması, KOBİ statüsündeki işletmelerin gelişimi için elverişli bir iş ortamının oluşturulması ve sanayinin rekabet avantajı kazanmasına katkı sağlanması gerekmektedir. Dolayısıyla biz de Hit Enerji olarak inovasyon kapasitemizi geliştirmek, imalat sürecimizi yenilemek, ürünlerimizin katma değerini artırmak ve tabi ki Uşak ekonomisinin büyümesini sağlamak için projemizi geliştirdik ve hayata geçirdik. Aynı şekilde Zafer Kalkınma Ajansı bu hedefler için çaba sarf etmekte ve Bölge’nin gelişimi için işletmeleri desteklemektedir. Desteklerinden dolayı Ajans yetkililerine ve projemizin başarılı bir şekilde yürütülmesinde yardımcı olan uzman arkadaşlara teşekkür ederim. Projemizin Uşak’a, Bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Daha sonra katılımcıları ile iftar programı düzenlenerek program sona erdi.

Editör: TE Bilişim