Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen “UTSOFEST” Alışveriş Festivali’nin ikincisi seçimlere takıldı. UTSO yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Festival için sponsor arayışının sürdüğünü, ancak zamanlama konusunda Ramazan ayının ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmış olmasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu” açıkladı.

İlki geçen yıl Ocak ayında başlayan ve 41 gün süren, “UTSO FEST Alışveriş Festivali’nin ikincisi seçimlere takıldı. Kış döneminde yapılması planlanan ancak 30 Mart yerel seçimleri kampanyasının gölgesinde kalacağı için yaz aylarına sarkan festival, bu kez de Ramazan ayı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile çakışma tehlikesi yaşıyor.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Festivalin ikincisini yapmak için sponsor arayışlarının sürdüğünü, sponsor bulunduğu takdirde festivalin bu yıl yapılıp yapılmayacağının 10 gün içerisinde netleşeceğini” açıkladı.

YEREL SEÇİMLERE TAKILDI

Geçen yıl ilki düzenlenen UTSO Fest Alışveriş ve Tanıtım Festivali 41 gün sürmüş ve başlama tarihinden itibaren, çeşitli konserler ve gösterilerle Uşak’ın sosyal hayatını da canlandırmıştı. Festival boyunca yapılan indirimli satışlarda 145 bin 484 alış veriş yapılmış, bu alış veriş yapanlara verilen sıra numaraları ile 850 şanslı kişiye çeşitli hediyeler dağıtılmıştı. Bu hediyelerin en büyüğü de sıfır kilometre bir otomobil olmuştu.

Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!

Toplam 8 milyon TL civarında bir ciro elde edilmesi, indirimden yararlanan vatandaşın ve kasasına para giren esnafın yüzünü güldürmüştü. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet’ de, “İlki düzenlenmesine rağmen festivalin başarılı geçtiği ve amacına ulaştığını, birçok ilin bu konuda Uşak’ı örnek aldığı” şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu.

Bu başarıdan memnun kalan UTSO Yönetimi bu yılda festivalin ikincisini yapmak için kolları sıvadı. Ancak, şanssızlıklar bir türlü yakalarını bırakmadı. 2014 yılı Ocak ayında yapılması planlanan festival, yerel seçimler nedeniyle 30 Mart sonrasına ertelendi. Bu kez de yaklaşık 350 bin TL civarında maliyeti olan festival için sponsor sıkıntısı çıktı.  Sponsor arayışları uzayınca, yaklaşan Mübarek Ramazan Ayı, okulların kapanması insanların tatile çıkması ve Ağustos ayında yapılacağı açıklanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, alış veriş festivalinin ikincisinin yapılmasını 2015 yılına bırakılması tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı.

“HERŞEY 10 GÜN İÇERİİSNDE NETLEŞECEK”

UTSO Fest Alış Veriş ve Tanıtım Festivali’nin ikincisini bu yıl yapmayı çok arzuladıklarını kaydeden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Önümüzde çok az bir zaman var. 28 Haziran tarihinde mübarek Ramazan Ayı girmiş oluyor. Tüm planlarımızı Ramazan ayı girmeden festivali bitirmek üzerine hazırladık. Festivali gerçekleştirebilmemiz için mutlaka sponsor bulmak durumundayız. Sponsorlarımızı Uşak’ın yerli firmalarından temin etmek için ekibimle birlikte çalışmalarımız sürüyor. Büyük bir banka ve bir GSM operatörü ile de sponsor olmaları yönünde temaslarımız sürüyor. Bu konuda görevli bir ekibimiz İstanbul’a giderek görüşmelerde bulunacak. Görüşmeler olumlu geçerse, hemen festival düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Her şey 10 gün içerisinde sonuçlanacak” dedi.

Sponsor desteği bulamama durumunda ne yapacakları konusunda bilgi veren Kuvvet, “O takdirde, festivalimizi 2015 yılı Ocak ayına ertelemiş oluruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim