AK Parti Uşak Milletvekili ve adayı Mehmet Altay, partisinin iktidara gelmesiyle kentteki aktif sigortalı sayısının arttığını söyledi. 2001’de 72 bin olan aktif sigortalının 2014 itibariyle 94 bine yükseldiğini kaydeden Mehmet Altay, açık iş sayısının da 13 yılda 11 kat artığını dile getirdi. Altay, “Ülkemiz ve ilimiz için en önemli konu ekonomik anlamda sağlanan istikrar ve bu noktada 13 yılda çok ciddi atılımlar yaptık. 7 Haziran seçimleri öncesinde de yaptığımız bütün görüşmelerde, halkın önemli istediğinin istikrar ortamının devamı olduğunu gördük. 7 Haziran’dan sonra yine göreve gelecek olan AK Parti Hükümeti, ekonomide istikrarı devam ettirecektir” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili ve adayı Mehmet Altay, çalışma hayatı ile ilgili yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Küresel krizlere rağmen kentte işsizliğin azaldığını belirten Mehmet Altay, ekonomik istikrarla işgücünün yaşanan olumsuzluklardan etkilenmediğini söyledi. 2001’deki ekonomik krizi hatırlatan Mehmet Altay, “Türkiye uzun yıllar çok zorlu dönemler yaşadı. 2001’de bir Anayasa kitapçığı fırlatmayla, bir gecede dolar uçtu ve borsa dibe vurdu. O günlerde, dünyada ekonomik hava gayet iyiydi. 2002’de göreve gelen AK Parti Hükümeti, ekonomiye çeki düzen verdi ve artık bu ülkede bir gecede birilerin zengin olma ve vatandaşın fakirleşmesine mahal verilmedi. Gelinen noktayı sadece ilimizdeki istihdam rakamlarına bakarak da anlayabiliriz. 2002’de 72 bin olan aktif sigortalı sayısı, bugün 94 bine çıktı. AK Parti Hükümeti, 2008’de ve günümüzde yaşadığı ekonomik krizlere rağmen, ülkenin zarar görmemesi için yoğun mesai harcadı” dedi.  


Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

İşsizliği önlemek için yeni programlar oluşturulduğunu ifade eden Mehmet Altay, 2002’de 902 açık işin bulunduğu Uşak’ta, 2014 itibariyle 9 bin 859 açık işin olduğunu belirterek, “İş hayatına yeni çözümler getirdik ve iş başı eğitim programlarını hayata geçirdik. İşbaşı eğitim programı kapsamında, 2014’te ilimizde 649 kişiyi, işe yerleştirdik. Mesleğe yönlendirme noktasında da danışmanlık hizmetlerini artırdık. Geçtiğimiz yıl itibariyle, ilimizde 21 danışman, 24 bin 290 kişiye bireysel danışmanlık hizmetini, hiçbir ücret almadan sunuyor” diye konuştu.  İşletmelere yönelik destekler hakkında da bilgi veren Mehmet Altay, KOBİ’lerin KOSGEB desteklerinden yararlanma oranında yükseliş olduğunu, 13 yılda 3 bin 122 yerel işletmeye, 20 milyon 900 bini hibe olmak üzere toplam 115 milyon 500 bin TL kredi imkanı tanındığını söyledi.


AK PARTİ’NİN SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekili adayları Mehmet Altay, Eyüp Gökhan Özekin ve Hüseyin Keskin, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün Selendililer Derneği’nin yemeğine katılan AK Partili Milletvekili adayları, köy ziyaretlerinin yanı sıra, mahalle mitingleri ve ev toplantıları yapıyor. Seçim çalışmalarına AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul ve partililer destek veriyor. 

Editör: TE Bilişim