Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar? Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar?
İstanbul’da son yapılan zamlarla 2 TL olan simit ve ekmek fiyatlarının Uşak’ta da artıp artmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, zammın şu anda gündemde olmadığını belirterek, “Girdi maliyetlerimiz sürekli artıyor ve yaklaşık 1 ay içinde bu konuyu görüşebiliriz. Şu an zam yok ama önümüzdeki günlerde olmayacağı anlamına gelmiyor” dedi.
                İstanbul’da simit fiyatlarının 2 TL olması, ülke genelinde geniş yankı bulurken, Uşak ve diğer illerde de simit ve ekmek zammının olup olmayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, simit ve ekmek fiyatlarına yaklaşık 6 ay önce zam yapıldığını ifade etti.
                Simidin tarifeye göre 1 TL 50 kuruştan satılması gerektiğini dile getiren Hasan Kurnaz, esnafın satışların düşmemesi ve rekabet koşullarından dolayı 1 TL 25 kuruşu baz alarak hareket ettiğini söyledi. Ekmeğin fiyatının da halen 1 TL 50 kuruş olduğunu ve köy tipi ekmeklerin de 5 TL’den satıldığını dile getiren Hasan Kurnaz, “İstanbul’da simit fiyatlarına zam yapıldı ve son güncellemeyle 2 TL gibi bir rakam ortaya çıktı. Şu anda ilimiz için böyle bir durum söz konusu değil, simit ve ekmek fiyatlarında her hangi bir artış gözükmüyor. Fakat girdi maliyetleri 6 ay öncesine nazaran artış gösterdi. Kamuoyunun da yakından takip ettiği asgari ücret görüşmeleri sonuçlandı ve işçilik maliyetleri arttı. Şubat ayından itibaren sigorta primi ödemelerini 2020’nin Ocak rakamı baz alarak yapacağız ve burada da hissedilir bir artış olacak. Tüm bunlar göz önüne alındığında, ilerleyen günlerde bizler de zam konusunu gündeme getirebiliriz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim