Uşak"ta Vergi Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Uşak kamuoyunda, sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla; geleneksel olarak kutlanmakta olan "26.Vergi Haftası Kutlamaları   23 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Uşak İl Defterdarı İhsan Özbay 26. Vergi Haftası’nın tanıtımı için düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarını bilgilendirdi. Hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirten Uşak İl Defterdarı İhsan Özbay, amaçlarının verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve gönüllü vergi ödeme alışkanlığının kazandırılması olduğunu belirterek, Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan  Vergi Haftası etkinliklerine  tüm Uşaklıları davet etti.

Vergi ödemenin Anayasamızın 73. Maddesinde, “Vergi Ödevi” başlığı ile yer aldığını hatırlatan Özbay, “Burada, herkesin vergi ödemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir. Vergi yükünü adaletli dağılımını sağlamanın da maliye politikasının sosyal amacı olarak görülmüştür.  Anayasamızda ayrıca vergi, resim harç ve benzeri mali yükümlülüklerin kanunla konacağı kanunla değiştirileceği veya kaldırılacağı hükmü de yer almaktadır. Devletin hızla artan ekonomik ve sosyal görevlerinin yer değiştirilmesi için, bütçe gelirlerinin sağlam kaynaklardan sağlanması, toplumdaki gelir dağılımının dengeli olması, gereksiz tüketimden kaçınılması, tasarrufların artırılması ve harcamaların doğru yerlerde yapılması vergi açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Özbay, “Ülkemizde ödenen vergilerin pratikte vatandaşa, çeşitli yararlar sağlayacağının ve bu vergilerle devletimizin temel fonksiyonlarını ve görevlerini yerine getireceğinden bahsetti. Özbay, sözlerine şöyle devam etti:

“Böylece bireylerin devlete olan güven duygusu artacak, aynı zamanda refah ve mutluluk artacaktır. Toplanan bu vergiler karşılığında sunulan mal ve can güvenliği adalet, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetleri bütün vatandaşlarımızın her an ihtiyaç duydukları hayati öneme sahip hizmetlerdir.  Bu tür kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi devletin ihtiyaç duyduğu vergiyi zamanında ve yeterli olarak toplayabilmesine bağlıdır.

Defterdarlığımızca düzenlenen Vergi haftası etkinlikleri kapsamında yarınlarımızı emanet edeceğimiz olan öğrencilerimizde vergi bilincinin oluşumu ve gelişimi için bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdik. Bu amaçla öncelikle defterdarlığımız görevlileri tarafından ilköğretim ve lise düzeyindeki  öğrencilerimize vergi konulu bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile mükelleflerimizin üye oldukları meslek kuruluşları ziyaret edilerek karşılıklı görüş ve öenri alışverişinde bulunulacaktır.”

İl Defterdarı İhsan Özbay 26. Vergi Haftası Kutlama Programını da şöyle okudu:

İl Defterdarlığı 26. Vergi haftası Kutlama Programı

Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!

20.02 Cuma           09.30     Basın mensupları bilgilendirme toplantısı

23.02. Pazartesi     08.00     Defterdarlık İl Binası girişi bilgilendirme standı açılması

                                09.30     Atatürk Anıtı’na çelenk koyma

                                10.00      Uşak Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret

                                11.00      Defterdarlık çalışanlarını birimlerinde ziyaret

                                13.00      Karun AVM de bilgilendirme standı açılışı

                                14.00      Resmi kurum ve esnaf odaları Defterdarlık ziyareti

24. 02. Salı              09.00      Bayan ve yükümlüklerini yerine getiren esnafın ziyareti

                                 09.30       Esnaf ve Sanatkar odalarını ziyaret

                                 10.15       Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti

                                 11.00       Uşak SMMMO Ziyareti

                                  13.00      Uşak Ticaret Borsası ziyareti

                                  19.00      Muratbey Uşaksportif ve Lemans maçında pankart

25.02. Çarşamba      09.00     Okulların ziyaret edilerek öğrencilerin bilgilendirilmesi

                                  16.00 Vergi rekortmenleri için Defterdarlık binasında ödül töreni

26.02. Perşembe      10.00 Her okuldan 180 öğrenciye Defterdarlığını tanıtılması

                                  13.00 Çocuk yuvasının Defterdarlık tarafından ziyareti

27.02. Cuma              14.00 Defterdarlık personeline kişisel gelişim semineri   

01.03. 2015             12.00 01 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle, Uşak S.M.M.M.O ile koordineli olarak “Vergi Uygulamalarında Vergi İdaresi, Mali Müşavir ve Mükellef İlişkileri” konulu panel

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim