UŞAK’TAN, TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK YENİ BİR MARKA DOĞUYOR

Uzun dönem araç kiralama sektörüne Uşak’tan adım atan And Filo ilk müşterilerine araç teslimlerini gerçekleştirerek sektöre merhaba dedi.

Anadolu Ulaşımı farklı hizmet mantığı ile kısa sürede ülkede marka haline getiren ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürdüğü “e-bebek mağazaları” gibi iki önemli markayı Türkiye’ye kazandıran Uşaklı girişimci iş adamı Halil Erdoğmuş uzun dönem araç kiralama sektörüne girerek yeni markaları AND FİLO’yu bugün gerçekleşen ilk araç teslimi ile hizmete açtılar.

And Filo’nun Uşak Citroen Bayisinde gerçekleşen ilk araç teslim kokteyline UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, And Filo Genel Müdürü Melih Akman, ilk müşteri olma ayrıcalığını yaşayan İş Sağlık Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi sahipleri Kemal Solakhan, Gökalp Öztürk, banka müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye genelinde belirli sayıda firmanın hizmet verdiği “Uzun dönem araç kiralama” sisteminde Uşak’ta bir ilk olma özelliği taşıyan And Filo Genel Müdürü Melih Akman, kurumsal firmaların satın almak yerine, kiralamayı tercih ettikleri bu sisteme tedarikçi olarak ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi; “And Filo olarak bugün ilk müşterilerimize araç teslimlerini gerçekleştirdik. Yakın zamanda bu sektörde alışılagelmiş hizmetin dışına çıkarak, farklı hizmet ve bakış açımızla yüzlerce araç satın alarak Türkiye’deki iddialı firmalar arsında yerimizi almayı planlıyoruz. Kent ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak bu sistem Uşak’ a hayırlı olsun.” Dedi.

Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!

And Filo Genel Müdürü Melih Akman, uzun dönem araç kiralamanın satın almaya göre avantajlarını ise şu şekilde açıkladı; “İki başlık altında incelersek, ‘Birincisi aracın bakımı, vizesi, bandrolü, sigortası, kaskosu gibi masraflarının sürekli takip gerektirmesi ve bu masraflar yapılırken en uygun maliyeti yakalayabilmek adına ciddi anlamda zaman kaybının yaşanmasıdır.  Bu faydanın adını operasyonel avantaj olarak adlandırıyoruz. Bir diğer avantajı da vergisel avantajlarıdır. Binek araç satın alınmasında KDV kullanılamadığı gibi aracı ilk aldığınız yıl amortismanınızı da kısmi ayırabilirsiniz. Üstelik başlangıçta kullanmadığınız KDV’nin eki olarak aracı ikinci el olarak sattığınızda %1 KDV’li fatura ile çıkış yapmak durumunda kalırsınız. Ayrıca araç için ödeyeceğiniz MTV’yi gider yapamazsınız. Aracı kredi ile almış iseniz araç, bilançonuzda anlamsız bir yer tutar ve ödediğiniz faizi ancak gider yazabilirsiniz. Oysa ki kiraladığınız araç için ödediğiniz bedeli tek kalemde gider yapabilir. Faturanın KDV’sini de indirilecek KDV’nizden mahsup edebilirsiniz. Biz bu ikinci faydaya da kiralamanın vergisel avantajları adını veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim