Uşak Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı olağan toplantısının 5’inci oturumunda UTAŞ’ın beton santrali kurmasına onay çıktı. UTAŞ’ın beton santrali kurarak piyasada denge unsuru oluşturacağı ve bunun için 1 milyon 200 bin TL’lik borçlanma yetkisi verildiği ifade edildi. Beton santrali kurulmasıyla ilgili plan ve bütçe komisyonunda CHP Grup Başkanvekili Mustafa Güngör’ün dışındaki bütün isimler evet oyu verdi. UTAŞ’ın sermaye artırımı ile beton santrali kurmasıyla ilgili oylama öncesi konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “UTAŞ’ın artık kendi ekonomik gücünü sağlayan ve halkımızın yararına yaptığı çalışmaları artıran bir kurum olmasını istiyoruz. Bu anlamda beton santrali kurarak piyasada denge unsuru oluşturacağız. Bu noktada konuyu meclise getirdik ve 1 milyon 200 bin TL gibi bir bütçe ile bu çalışmayı hayata geçireceğiz. UTAŞ, Uşak halkının yarına çalışma yapacak bir şirkettir. Uşak Belediyesi ve değerli Belediye Meclis üyelerimiz şirketimizin daha da ileriye gitmesi için önemli bir karar vereceklerdir” dedi.

MHP’Lİ ORHAN TAMER: HALKIN YARARINA OLAN HER ŞEYE EVET DERİZ

Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü

MHP’li Orhan Tamer, UTAŞ’ın büyümesini istediklerini belirterek, “UTAŞ’ın belediye ihalelerindeki katkısı tartışılmaz. Ortaya koyduğu denge unsuru ile belediyemizi ciddi maddi yüklerden kurtarmıştır. Biz UTAŞ’ın büyümesini ve halkımıza daha fazla hizmet etmesini istiyoruz. Beton santrali piyasaya denge unsuru getirecek ve vatandaşımıza katkı sağlayacaksa, bizim desteğimiz tamdır” dedi. CHP’den Mehmet Karakoç, UTAŞ’ın yönetiminde meclisteki bütün partilerden birer temsilci olmasını talep etti.

UTAŞ’IN BETON SANTARALİ KURMASINA, CHP’DEN HAYIR OYU ÇIKTI

Öte yandan görüşlerin ortaya konmasının ardından oylamaya geçildi. UTAŞ’ın beton santrali kurmasıyla plan ve bütçe komisyonunun oy çokluğu ile aldığı olumlu karara, MHP ve AK Parti Grubu üyeleri evet oyu verdi. CHP Grubunun tamamı ise söz konusu beton istasyonunun kurulmasıyla ilgili maddeye olumsuz oy kullandı. 

Editör: TE Bilişim