UTSO’DA HOLLANDA VE TÜRKİYE İŞBİRLİKLERİ KONUŞULDU

Uşak’tan en çok ihracat yapılan ülke konumundaki Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Jeroen Kelderhuis’un UTSO ziyareti sırasında konuşan Başkan Mustafa Kuvvet, Uşak’a tekstil dışında da yatırımlar beklediklerini belirtti.

Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Jeroen Kelderhuis, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

UŞAK’TAN EN ÇOK İHRACAT HOLLANDA’YA YAPILIYOR

Toplantının ilk bölümünde Yönetim Kuruluyla Hollanda’nın Uşak ile stratejik işbirliklerinin değerlendirildiği toplantıya Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Jeroen Kelderhuis, Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Hollanda İş Geliştirme Ofisi Direktörü Faruk Uçar, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Türk derisi için anlamlı bir ödül Türk derisi için anlamlı bir ödül

Toplantının ikinci bölümünde UTSO üyeleri ile buluşan Hollanda heyeti, Hollanda ile yapılabilecek dış ticaret yatırımları ve avantajlarını dile getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilebilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Kuvvet; “Uşak’ta tekstil sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılarımız var. Ancak bu işbirliğinin diğer sektörlere de yayılmasını temenni ediyoruz ve bunun için de ortak projeler üretmek isteriz. Hollanda, 2016 senesinde Uşak’tan yapılan ihracat sıralamasında ilk sırada yer alıyor. İş birliği ve ticaretin bu ve benzeri toplantılarla arttırılmasını umuyoruz.” dedi.

Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Jeroen Kelderhuis, Uşak’ın Hollanda için önemli olduğunu, Türkiye ile Hollanda arasında geliştirilebilir düzeyde potansiyel bulunduğuna inandıklarını ve önümüzdeki dönemde önemli çalışmalar yapacaklarına değindi.

İki ülke arasındaki ortak yatırım imkânlarının ve sektörel işbirliklerinin konuşulduğu toplantı soru cevap bölümünün ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim