Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam
Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu’nu makamında ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda Uşak OSB’nin genel durumu, OSB tarafından yaptırılacak olan Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Teknopark, Anaokulu ile OSB 3. Tevsi alanı hakkında bilgiler aldı.

Sanayinin, ülkelerin gelişiminde lokomotif görevi gördüğünü vurgulayan Vali Funda Kocabıyık ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gelişmiş bir sanayisi olan Uşak ilimiz, her geçen gün çıtasını biraz daha yükselterek ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlamaktadır. Sanayinin gelişimine paralel olarak Uşak OSB ve Karma OSB alan genişletme projelerinin yanı sıra ilimizdeki mevcut üç adet OSB’ye ilave olarak  Banaz ilçemizde dördüncü organize sanayi bölgemizin kurulum çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanması ilimizin sanayisine yeni bir ivme katacaktır. 

İlimiz sanayisi için bir diğer güzel gelişme de Uşak Üniversitesi’nin 2016 yılında tekstil, deri ve seramik alanlarında ihtisaslaşma konusunda pilot üniversite seçilmesidir. Üniversitemiz, organize sanayi bölgelerimizle iş birliği yaparak bu üç alanda önemli projelere imza atacak; bilgi ve teknoloji anlamında sanayicilerimize önemli katkılar sağlayacaktır.

Her şeyin projelerle hayata geçtiği günümüzde bilgi ve teknoloji, sanayimizin olmazsa olmazları arasındadır. Bu amaçla Uşak Organize Sanayi Bölgemizin, Uşak Üniversitesi ile yapacakları işbirliğinin yanında, mesleki anlamda yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması için eğitime verdikleri destek takdire şayandır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılı başında ülkemizdeki tüm OSB’lere yaptığı mesleki okul yaptırılması çağrısının ardından yapımına başlanan ve bu anlamda bir ilki gerçekleştiren UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştır. Bu güzel ve başarılı proje Milli Eğitim Bakanlığımızca  ‘örnek proje’ olarak seçilerek Türkiye’ye model olmuştur.  Tamamlanan bu okulun yanı sıra, Uşak OSB’nin çalışmalarını sürdürdüğü ‘Anadolu Teknik Meslek Lisesi’, ‘Teknopark’ ve ‘Anaokulu’ yapımı projeleri de eğitime verilen en güzel desteklerdendir. 
 
En önemli gücün bilgi olduğu günümüz dünyasında şüphesiz ki en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim, toplumumuzdaki bireyleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak Devletine ve milletine faydalı iyi birer insan olarak yetiştirmenin yanında, kazandırdığı bilgi birikimi ile teknolojik alanda dışa bağımlılığı en asgari düzeye indirip ülkemizin her alanda ‘yerli ve milli’ olarak gelişmesine çok önemli katkılar sağlamaktadır. 
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine eğitime verdikleri bu önemli desteklerden dolayı tüm Uşak halkı adına şükranlarımı sunuyor; bu tür desteklerin ülke genelinde yaygınlaşmasını temenni ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim