Bozoğlu tekstil yalıtımda Avrupa’yı yakaladı 

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bozoğlu Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yalıtım alanında devrim yapan ve bugüne kadar Japonya ve bazı AB ülkelerinde üretilip bina giydirme ve yalıtım malzemesini kendi tesislerinde üretmeyi başardı. Binalarda yüzde 95 oranında enerji tasarrufu sağlayan ve binanın depreme dayanıklılığını arttıran yalıtım malzemesini üretmeye başlayan Bozoğlu Tekstil’in ‘İzoBozz’ adını verdiği ürünün kalitesi üniversitelerin sunduğu test raporları ile desteklenerek onaylandı.

Yüzde 95 enerji tasarrufu

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

İlkleri başarmayı seven, Uşak’a yerleşik Bozoğlu Tekstil San. Tic. A.Ş. battaniye, döşemelik kumaş, polyester elyaf, teknik tekstiller (nonwoven), iplik üretiminden sonra ülke genelinde bir ilki daha başararak binaların iç ve dış yüzeylerin de, fabrikaların ısıl yalıtımını gerektiren boru ve makine aksamlarında yüzde 95 oranın da enerji tasarrufu sağlayan yalıtım malzemesinin üretimini gerçekleştirdi.

Bozoğlu Tekstil İcra Kurulu Başkanı Zeki Boz, İzoBOZZ’un yol haritasını anlatırken çok uğraşlar vediğini ifade ederek, “6 aydır geceli-gündüzlü ve iki üniversitemiz tarafından da desteklenen koordine çalışmalar sonucunda “İzoBOZZ” ismini taşıyan yüzde 100 Polyester tabanlı nonwoven keçe üretimini başardık. Yalıtım da en önemli olgu ısıl iletkenlik değerlerini yakalamaktı. Bu değerlerin yakalanmasında ki başarının temelindeki en büyük etken üniversitelerimizin bizlere vermiş olduğu sınırsız destek oldu. İzoBOZZ ısı iletkenlik değeri W/Mk 0,0336 olarak onaylandı. Olması gereken değeri yakalamış olmamız ve bunun ilgili kurum ve kuruluşlarca da onaylanması bizlerde büyük bir başarı sevinci yaşattı” dedi. 

Maliyeti düşük

İzoBOZZ’ın bilinen diğer yalıtım malzemeleri ile karşılaştırıldığında en kolay ve maliyeti en düşük yalıtım malzemesi olduğuna dikkat çeken Boz, “İzoBOZZ reklam panolarına afiş yapıştırmak kadar kolay bir sisteme dayalı olarak üretildi. Binanın iç ve dış yüzeyine ilk önce çimento esaslı malzeme ile sıvanır üzerine İzoBOZZ yapıştırılır. Üzeri yine çimento esaslı malzeme ile kaplanır. Bu işlemlerde diğer yalıtım malzemelerinde kullanılan dübel, vida veya file gibi malzemelerin kullanılmasına ihtiyaç duyulmaz. Netice itibari ile tüketici açısından büyük bir maddi tasarruf sağlar. İzoBOZZ yüksek yapışma ve aderans dayanımına sahip olup, donma, çözülme kaybı içermez” diye konuştu.

Depreme Dayanıklılık Artıyor

Fabrikalarında imal edien ürünler depreme karşı da başarılı oldukların kaydeden Boz,İzoBOZZ ile kaplanan binaların depreme dayanaklılığının kat kat arttığı gerçeği yapılan testler esnasında ortaya çıkmıştır. İzoBOZZ binaların iç ve dış yüzeylerin kaplanması ile binalarda yalıtım görevini yerine getirirken bunun yanı sıra çok önemli bir katma değer olan depreme karşı bina direncini de arttırdığı yapılan test ve alınan raporlarla ispatlanmıştır” diye konuştu.

Geleceğin malzemesi olacak 

Bu malzemenin gelecek yüzyılın malzemesi olduğuna dikkat çeken Boz “Gelecek yüz yıl enerji tasarruf yüzyılı olacaktır, bu olguya İzoBOZZ ile katma değer kazandıracağımızdan dolayı memnunuz. Ülkemize büyük ekonomik girdi sağlayacak olan bu malzeme, yurt dışından ithal değil Anadolu sanayicisinin girişimci ruhu ile ortaya çıkmıştır. Günlük 35 bin metrekare üretimle iç piyasaya girdik. İhracatla ilgili olarak da 5 ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki tek engel TSE kaldı. Yalıtım konusundaki yasada ürettiğimiz ürün yer almadığından ürünümüzü yalıtım malzemeleri grubuna sokmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim