ZEKA desteği ile yeni iş kapısı

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Uşak’ta rejenere ip üretimi konusunda yatırım yapan Aras İplik Sanayi Ticaret A.Ş. hazırladığı 966 bin 860 TL’lik projesi ile ZEKA’dan 372 bin 488 TL hibe kazandı. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dedeoğlu, tüm yatırımlarını Uşak’a kaydırma kararı aldıklarını belirterek, projenin hazırlanmasında emeği geçen ABİGEM’e teşekkür etti.

Uşak Tekstil OSB’de Kurulu bulunan Aras İplik sanayi Tic. A.Ş, üretim kapasitesini artırmak ve yeni istihdam sağlamak için hazırladığı projeyi, ZEKA’ya sundu. ABİGEM’in katkı sunduğu ve ZEKÂ tarafından kabul edilen ve 966 bin TL maliyeti olan bir proje hazırlandı. ZEKÂ, taşınma projesinin maliyetinin 372 bin 488TL’sini hibe olarak karşılama kararı aldı. Proje 9 ay içerisinde tamamlanacak.

Proje tamamlandığında Aras İplik Sanayi Dış Tic. A.Ş.nin Antalya’da üretim tesisi kalmayacak. Uşak’ta 5 milyon TL’ye mal olan 9 bin metrekarelik kapalı alanda sürdürülen üretim yüzde 10 artarak yüzde 45’e ulaşacak. İstihdam edilen kişi sayısı da 110 kişi artarak 180 kişiye çıkacak. Firma yılda 4 bin ton olan üretimini bu proje ile 5 bin tona çıkararak, ürettiği rejenere ipin yüzde 90’ını yurt dışına ihraç edecek.

ÜLKE VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK

Aras İplik Sanayi Dış Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dedeoğlu, OSB Müdürlük binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, ZEKA tarafından kabul edilen üretim artırma projesi hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına, ABGEM adına Melike Ünlü ve firma yöneticileri katıldı.

Aras İplik Sanayi Dış Tic. A.Ş. olarak uzun yıllar rejenere iplik üretimi konusunda hizmet verdiklerini kaydeden Dedeoğlu, “Antalya ve Uşak’ta yaptığımız üretimi, sadece Uşak’ta toplama kararı verdik. Firma olarak yürüttüğümüz çevreci ve yenilikçi üretim anlayışı ile tekstil teleflerini değerlendirerek daha ince ip üretimine ve bunun ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje geliştirdik” dedi.

Bu projenin hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacak olan projemizi hayata geçirmek amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Rekabetçi KOBİ Mali destek programına 2014 Şubat ayında başvuruda bulunduk. Projemiz katma değeri yüksek yenilikçi yönü, üretilen ürünlerin hammade tedarikçisiyle daha ince ip haline getirilmesi, bölgeye getireceği sosyo ekonomik katkı vb. üstün yönleri ile ZEKA tarafından hibe alamaya hak kazanan projeler arasında yer almıştır. Toplam proje büyüklüğü 966 bin 860 olup, ZEKA’dan 372 bin 488 TL hibe kazandık. >Proje tamamlanma süresi de 9 ay olarak belirlenmiştir” bilgisini verdi.

“PROJE NELER GETİRECEK?”

Projenin neler sağlayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Dedeoğlu şu bilgileri verdi:

Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!

“1- Tekstil teleflerini değerlendirerek uluslar arası standartlarda rejenere ip üretilmesi (Özellikle ince numaralarda) ve firmanın ürün çeşitliliğinin artırılması.

2- Rejenere ip üretiminde kullanılan tekstil teleflerini temin eden hammadde tedarikçisiyle işbirliği sağlanarak üretilen rejenere ipliklerin daha nitelikli hale getirilmesi.

3- Bölgede mevcut olan tekstil sektöründeki işgücünden istihdam yapılması (3 kadın istihdam edilecek)

4- Özellikle ihracata yönelik Pazar ve müşteri yapısının genişletilmesi sağlanacaktır.”

 

Editör: TE Bilişim