UŞAK SMMMO MUHASEBECİLER KONGRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(USMMMO) Yönetim Kurulu TÜRMOB tarafından düzenlenen 19'uncu Türkiye Muhasebe Kongresine katıldı. Başkan Uğur Albayrak, kongrede alınan kararlar ve değişiklikler hakkında üyelerini bilgilendirdi.

Uşak SMMMO Salonunda yapılan toplantıda konuşan oda Başkanı, “Uğur Albayrak, “Mesleki sorunların yanı sıra Bağımsız Denetim Gözetimi ve Uygulamaları,  Kaliteli Finansal Raporlama ve Standartları, Mesleki Uzmanlık Alanları ve kurumsallaşma gibi konuların ele alındığı kongre iki gün sürdü. Türkiye'nin değişik üniversitelerinden akademisyenlerin de katıldığı programa ben ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı” dedi.

“YENİ UFUKLAR VE AÇILIMLAR”

TÜRMOB tarafından bu yıl 19. Kez düzenlenen  “Türkiye Muhasebe Kongresi” 17-18 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildiğini söyleyen Albayrak, “Kongrenin ana teması 10-13 Kasım 2014 tarihlerinde Roma’da yapılacak olan 19. Dünya Muhasebe Kongresi’nin temasına uyumlu olarak “Geçmiş Deneyimler Işığında Geleceğin Tasarlanması ve Meslekte Yeni Ufuk ve Açılımlar” şeklinde belirlenmişti. Bu ana tema ile toplanacak “19. Türkiye Muhasebe Kongresi”nde, ele alınan konular en yetkin akademisyenler ve uygulamacılar tarafından ayrıntılı olarak değerlendirildi  ve kapsamlı çözüm önerileri sunuldu” şeklinde konuştu.

“UZMANLIK VE KURUMLAŞMA”

Albayrak, “Hedef kitlesi; muhasebe mesleğinin kamu-özel kesimdeki tüm profesyonelleri ile yönetici ve işadamlarımız olan “19. Türkiye Muhasebe Kongresi ” 2 gün sürdü. Kongrenin ilk gününde, “Bağımsız Denetim Standart ve Uygulamaları ile

Bağımsız Denetimin Gözetimi” başlığı altında:

, Türkiye’de Bağımsız Denetimin Standart ve Uygulamaları ile Denetimin Gözetiminin Geçmiş ve Bugünü

Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!

Bağımsız Denetim ve Gözetimde Uluslararası Gelişmeler ve Başarılı Ülke Uygulamaları

‘Ülkemizde Uygulanabilecek Bir Bağımsız Denetim ve Gözetim Sisteminin Temel Yapı Taşları’ gibi konular işlendi” dedi.

 İkinci günün konusun ise, ““Mesleki Uzmanlık alanları ve Kurumsallaşma” olduğunu belirten Albayrak, “ Bu başlık altında bize bilgi veren uzmanlarımız:

1. Muhasebe Mesleğinin Uzmanlık Alanları ve Türkiye Uygulamaları

2. Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişinde Kurumsallaşmanın Önemi

3. Meslekte Yeni Uzmanlık Alanları ve Uluslararası Gelişmeler

Gibi konularda da çok açıklayıcı bilgiler verdiler” diyerek sözlerini tamamladı
Editör: TE Bilişim