Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uşak’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulunarak lise ve UTSO binasının açılışını gerçekleştirdi.  Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyetin ilk ziyaret durağı Uşak Valiliği oldu. Bakan ve beraberindeki heyet Uşak Valiliği önünde protokol tarafından karşılanırken anı defterine yazdıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Uşak’a geliş sebebinin en önemli unsuru olarak açılışı yapılacak olan lise ve Uşaklı sanayicilerle bir araya gelmek olduğunu belirten Bakan Tüfenkci ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunarak şunları söyledi; “Bütün olumsuzluklara, engellemelere rağmen ülkemiz dimdik ayakta durmaktadır. Özellikle son günlerde Dolar’daki oynaklık Türkiye’deki iç dinamiklerden kaynaklı değildir. İç dinamiklere etkisi tabii ki olabilir ama asıl kaynağı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçim sonrası ortaya çıkan tablo ve FED’in faiz artırımı beklentisiyle piyasalar tarafından satın alınmasıyla ortaya çıkan bir tablodur. Hükümet olarak bizlerde bu gelişmeleri dikkatli şekilde izliyoruz. Merkez Bankamızda bu süreçte gerekli tedbirleri alabilecek güçtedir. Bu yükselişten dolayı Türk ekonomisinin etkilenmemesi ve ekonominin normal stabil hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Bizler üreterek, çalışarak büyüyeceğiz. Bunun içinde reel sektörde hizmet veren sanayiciye finansmana ulaşması için kolaylıklar sağlayarak, bugün Uşak’ta olduğu gibi birlikte hareket ederek bu sıkıntıları aşmayı hedefliyoruz”. 
Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet Valilik ziyaretinin ardından Uşak Belesiyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı da makamında ziyaret ederek kentteki gelişmeler hakkında brifing aldı. Belediye ziyareti sonrasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan lisenin açılışına geçildi. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Bülent Tüfenkci okulun açılış kurdelesini öğrencilere kestirerek burada eğitim görecek olan öğrencilere ve eğitimcilere başarılar diledi. Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ nun bir sonraki durağı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) oldu. UTSO’nun yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Bakan ve beraberindeki heyet UTSO konferans salonunda oda ve hizmetleri hakkında tanıtım filmini izledi. Burada yapılan konuşmaların ardından Uşak vergi rekortmenlerine ödül ve plaketleri verildi.
Editör: TE Bilişim