Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin! Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin!
Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın ortak kullanımı için açılan ve beklenen yolcu kapasitenise ulaşamayan Zafer Havalimanı, hezimet olarak görülüyor. Konuyla ilgili bugün Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın "Zafer ‘hezimet’ oldu" başlıklı haberde, 2012'den 2018 yılına kadar havalimanını yapan ve işleten şirkete 5 milyon euro ödeme yapıldı. Ayrıca 3 kentin toplam nüfusu olan 1 milyon 600 bin kişinin 1 milyon 236 bini için de şirkete uçuş garantisi verildi. Fakat şimdiye kadar garanti edilen yolcunun sadece yüzde 5'i Zafer Havalimanı'nı kullandı. 
Yer seçimi yanlış yapılan Zafer Havalimanı, Uşak'taki mevcut havaliamın için de sürekli olarak bir tehdit unsuru oluşturdu. Uşak'ta ne zaman uçuşlar iptal olsa, 'Nasıl olsa Zafer Havalimanı' var argümanı ortaya atıldı. 

UŞAK'TAN KULLANIM ÇOK AZ!
Ayrıca Uşak'tan Zafer Havalimanı'nı kullanım da beklenenin altında oldu. Çünkü, İstanbul'a seyahat edecekler, havaalanında kaybettikleri yaklaşık 2 saat zamanı da hesaba katarak, 2 saat daha yolu göze alarak kendi otomobillerini kullanıyor. Yine Kütahya ve Afyonkarahisar'da yaşayanlar için de aynı mantık söz konusu. 2014 ve 2017 arasında Uşak'ta göreve yapan bir devlet büyüğü de, gazetecilerle yaptığı sohbet ortamında söz konusu yatırımın amacına ulaşmadığını ifade etmiş ve bunun kendi adıyla kayıtlara geçilmemesini istemişti. USAKPORT.COM///
Editör: TE Bilişim