Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı
USAKPORT.COM// Bu yıl 22’inci kez yapılacak olan Eşme Uluslararası Kilim ve Kültür Festivali, 11, 12 ve 13 Ağustos 2017 tarihlerinde, ilçede bir dizi konser, turnuva ve yarışmaya sahne olacak.

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, festival kapsamında PTT’nin bastırdığı bin 750 adet ve ilçedeki farklı doğal ve kültürel yapıları içeren 3 tip posta pulunun tanıtımını gazetecilere yaptı. PTT Uşak Başmüdürü İsmail Ertaş’ın da katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında, Eşme kiliminden 2 motifin ve çamlık parkının yer aldığı pullar büyük ve küçük boy halleriyle gösterildi.



PTT’nin bastırdığı pulların akılda kalıcı olduğunu ve tanıtıma artı değer katacağını belirten Başkan Hacı Mustafa Çetin, burada gazetecilere festival programının içeriği ile ilgili bilgi verdi. Kubat, Mustafa Ceceli ve Tuğba Bar’ın festival boyunca 1’er gün arayla halk konseri vereceklerini dile getiren Mustafa Çetin, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelecek halk oyunları ekiplerinin birinden güzel yöresel oyunları sahneleyeceğini anlattı.

Festival kapsamında Eşme’deki 24 takımın katıldığı halı saha turnuvasının devam ettiğini söyleyen Başkan Çetin, ayrıca ilçedeki yaşamı konu alan ödüllü bir fotoğraf yarışması yaptıklarını belirterek, “Bu yarışmamızda da birinci olana bin TL, ikinciye 750, üçüncüye 500, mansiyon olarak 250 ve sergilemeye değer görülen 20 fotoğraf için de katılımcılara 50’şer TL para ödülü verilecek. Yarışmaya katılım ne kadar çok olursa, ilçemizi gelen konuklarımıza daha fazla tanıtırız” dedi.



Festivalin  köklü bir organizasyon olduğuna değinen Çetin, “Festival sayesinde bir kültürümüzü koruyoruz. Fakat son yıllarda ilçemizde kilimcilik azaldı ve biz bu alanda boşluk verilmemesini istiyoruz. Varlıklı turistlerin ilgi duyduğu 3 ürün var. Bunlardan biri Uşak’ta işlenen deriyle elde edilmiş bir ceket, bu topraklardan özünü alan ve tarihi bir değeri olan Uşak halısı ve yine mayası bize ait has Eşme kilimi. Eşme’de kilimciliğin devam etmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Hem gösterişli, hem de sağlıklı bir ürün olan Eşme kilimini dünya pazarlarında daha fazla görmek temennimizdir” diye konuştu. 

Çetin, Uşak merkez ve ilçeleriyle civar kentlerden festivale yoğun bir katılım beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim