Engelli araçlarının yerine park edenlere ceza yağdı

Uşak Emniyet Müdürlüğü, 2016 yılının Ocak ve Şubat aylarında, taşıt yolu üzerine ve geçiş yolları önüne park etmekten  56, engelli araçları için ayrılmış park yerlerine ve engelli rampalarının önüne park etmekten de  10 araç sürücüsüne idari para cezası uyguladı.

Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri günün 24 saati engelli araçlarının yerine park eden sürücüleri takip ediyor ve ceza yazıyor. Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapınla konu ile ilgili basın açıklamasında, “Engelli araçları için ayrılmış park yerlerine, yaya geçitlerine ve kaldırım iniş rampalarının önüne park eden araçlar vatandaşlarımızın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve annelerin günlük yaşamdaki hareketliliklerini olumsuz yönde etkilemektedir. İlimizde trafik akışının kurallara uygun olarak düzenli ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için gerekli çalışma ve kontroller Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince zaman mefhumu gözetilmeksizin yapılmaktadır” dendi.

 2 AYDA 66 SÜRÜCÜYE CEZA UYGULANDI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trafik düzeninin devamlılığının sağlanması, vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmesi ve diğer sürücü ve yayalara saygı göstermeleriyle mümkün olacaktır. Bu amaçla, sorumlu ve saygılı bir trafik kültürü hususunda vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulmak amacıyla Trafik birimlerimizce okullarımız ile kamu kurum-kuruluşlarına yönelik bilgilendirici eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir. Ancak, bu hususlardaki önleyici çalışmalarımıza rağmen engelli vatandaşlarımızın ve diğer yayalarımızın hareket özgürlüklerini kısıtlayacak şekilde araçlarını yaya kaldırımı iniş ve çıkışlarına park eden sürücülere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda; 2016 yılının Ocak ve Şubat aylarında, taşıt yolu üzerine ve geçiş yolları önüne park etmekten ( 56 ), engelli araçları için ayrılmış park yerlerine ve engelli rampalarının önüne park etmekten de ( 10 ) araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmıştır.
Sürücülerimizin para cezası ve zorunlu hallerde araçlarının çekilmesi suretiyle mağdur olmamaları ve diğer kişilere de mağduriyet yaşatmamaları için trafikte sorumlu davranarak araçlarını özellikle engelli ve yaya geçişlerini aksatacak şekilde kaldırım üzerine veya iniş-çıkış rampalarına park etmemeleri gerekmektedir.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ENGELSİZ BİR YAŞAM SUNMAK AMACIYLA TRAFİKTE DUYARLI DAVRANARAK SENDE DESTEK OL, ENGEL OLMA…” 

Editör: TE Bilişim