AYNI FABRİKA 2 YIL SONRA YİNE YANDI

Uşak’ta tekstil atıklarından üretim yapan bir iplik fabrikasının depo kısmında çıkan yangın büyük çapta maddi hasara neden oldu. Halil Çoban’a ait fabrikada 2 yıl önce de yangın çıkmıştı.

 Uşak Merkez Göğem Köyü yolu üzerinde bulunan Halil Çoban’a ait fabrikada saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Pamuk kırpıntı açma ve geri dönüşüm pamuk elyaf sektöründe Türkiye'nin en büyük tedarikçisi olan H. Halil Çoban’a ait tekstil teleflerinin işlendiği  fabrikanın üretim kısmında bulunan şifanoz makinesinden çıktığı tahmin edilen yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangına, Uşak Belediyesi’ne ait  itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına fabrikada çalışan işçiler de destek verdi.

Bu arada yangın nedeniyle 112 ile doğalgaz ekipleri de olay yerinde hazır bekledi. fabrikada oluşan maddi hasarın hasar tespit çalışmasından sonra belli olacağı öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Halil Çoban’a ait tekstil teleflerini dönüştürerek iplik üreten fabrika, bundan iki yıl önce de büyük bir yangına uğramış ve 200 bin TL civarında maddi hasar oluşmuştu.

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

 

Editör: TE Bilişim