‘2016 Uluslararası Bakliyat Yılı’ Nedeniyle Lider Çocuk Tarım Kampı Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Uşak İl Müdürlüğü tarafından  ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri düzenlendi.

2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle ilimizde kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla bu konuda eğitimler verilerek "Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi" ni kavramalrı sağlanması hedefleniyor.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

‘ÇOCUKLAR TARIM KAMPINA ALINDI’

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan açıklmada konu ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“ 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle ilimizde 16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında il Müdürümüz Erkan Kahraman, KTV. Şube Müdürümüz Ahmet Gül, Uşak Merkez Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Veyis Türkhan ve 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte "Çocuk Tarım Kampı" düzenledik. Kamp uygulamasına katılan öğrencilerimizin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla bu konuda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Ahmet GÜL  "Baklagillerin Önemi" ile ilgili eğitim verdi.  Kamp Uygulamasında; 1. gün çocuklarımızla birlikte Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği İşletme tesisine gittik. 2. gün Gizem Akçay’a ait Çamyazı köyündeki "Natural Keçi Çiftliği" firması ve Ürünköyde bulunan Alper Kunt' a ait "Ürünbey" koyun çiftliği ziyaret edildi. 3. gün ise Uşak Organize Sanayi Bölgesinde "Murat Bey"  süt ürünleri işletmesine gidilerek öğrencilerimizin sütün işlenmesindeki ve oluşmasındaki evreleri görmeleri sağlandı. Öğrencilerimize sürdürülebilir gıda arzı ve çiftlikten çatala gıda güvenliği konularında bilgiler verilerek görsel öğelerle desteklendi. Böylece öğrencilerimizin bilinçli birer tüketici olarak gelişmesi amaçlandı. Kampımız sonrasında İl Müdürümüz Erkan Kahraman, işletme tesislerinin göstermiş oldukları ilgi ve inceliklerinden dolayı kendilerine ve katılan öğrencilerimize teşekkürlerini sundu.​​ “

Editör: TE Bilişim