ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ BAŞKANI YİNE SERKAN ÇİĞDEM OLDU

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi’nin 3. Olağan genel kurulu, Belediye İş Hanı’nda bulunan şube binasında gerçekleştirildi. Tek adayın olduğu kongrede Başkan Serkan Çiğdem, 4. Kez Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Başkanı seçildi. Genel kurula, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Süha Sağlam da katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu dün, Belediye İş Hanı’nda bulunan şube binasında yapıldı. Genel kurula,  Genel Başkan Avukat Süha Sağlam da katıldı. Toplam 71 kayıtlı üyesi bulunan şube genel kuruluna tek liste sunan Serkan Çiğdem ve ekibi 4. kez başkan seçildi.

Yönetim Kurulu üyeliklerine: Serkan Çiğdem, Himmet Aksoy, Sevgi Bulut, Yusuf Şarbay ve Alaaddin Işık

Denetim Kurulu üyeliklerine de: Ramazan Tunca, Cuma Yurdakul, Uğur Bilgi, Nejla Bitir, Yaşar Çakal seçildiler.

“BİZİ ENGELLİYORLAR”

Genel kurulda üyelerine yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Serkan Çiğdem, “ Üye sayımız 71’e ulaşmıştır.  Başkanlığım süresince, Türkiye İş Kurumu ile iş birliği yaparak görme engellilerin eğitimi, istihdamı amacıyla; bilgisayar, bilgisayarlı etkili iletişim, büro yönetimi ve sekreterlik olmak üzere 7 dönem kurs açtık ve 55 görme engelli arkadaşımız sertifika aldı. Bu arkadaşlarımızdan 15 kişi kamu ve özel sektörde istihdam edildi. Ancak, son bir yıldır çeşitli bahanelerle bizim kurslarımız ve hazırlamış olduğumuz planlar engellenmektedir” şeklinde sitem etti.

Yine engelli memurluk e-KPSS kursları açtıklarını da kaydeden Çiğdem, “İlimizde görme engellilerin sosyal ekonomik, kültürel ve eğitim hayatında etkin bir rol oynaması için ailelerimizi ve arkadaşlarımızı bilinçlendirdik ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü, daha çok görme engelli arkadaşımız var.  Üyelerimiz bana bir dönem daha görevde kalma kararı verdiler. 2014-2017 döneminde de engelli arkadaşlar için kurslar, seminerler düzenlemeye devam edeceğiz. Bu yolda  bütün aileleri bilinçlendirmeye çalışacağım” diyerek yeni dönemin yol haritası hakkında ipuçları verdi.

Doğuştan görme engelli olan Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, engelliler için en büyük sorunun kaldırımların yüksek olması olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Arabalar çıkmasın diye kaldırımlar yüksek yapılıyor. Alçak kaldırımların üstüne arabalar park ediyor. Güvenli şeritten gitmek istiyorsunuz. Ancak önünüze bir anda araba çıkıyor ve arabaya çarpıyorsunuz. Bu nasıl düzene girecek bilmiyorum."

 

"CAYDIRICI CEZA ŞART"

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Kaldırımdan gitmedikleri zaman yolda yürümek zorunda kaldıklarını açıklayan Sağlam, "Bu kez de kaza geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Kaldırım üstüne araçlarını park edenler için caydırıcı cezaların gelmesi gerek. Hiçbir görme engelli bu şartlar altında Ankara'da güvende olamaz. Sarı şeritli yol yapmak bu şartlar altında pek yararlı olmuyor" diye konuştu.

 

MANTAR TEHLİKESİ

Kaldırımların üstüne araçların park etmesini engellemek için koyulan mantarların da görme engelliler için birer tuzak haline dönüştüğünü hatırlatan Suha Sağlam, birçok arkadaşının bu mantarlara çarpması sonucu ayağını incittiğini ya da kırdığını söyledi. Engellilerle ilgili birçok yeni düzenlemenin yapılmaya başladığını dile getiren Sağlam, Ankara'da daha çok yapılması gereken uygulamanın olduğunu belirtti.

Sağlam, “Görme engelliler için en büyük tuzak, belediye, elektrik, doğalgaz şirketlerinin yollarda açtığı ve hiçbir uyarı yapmadan ortada bıraktıkları çukurlardır. Sağlam insanlar bile bu çukurlara düşüyor. Görme engelli insanlar için sesli uyarı sistemi kurulmalıdır” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim