Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
USAKPORT.COM// Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt Beldesi’nde sık sık ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan göletin çevresinde, sürücüler için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasına vatandaş tepki gösteriyor.  Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda 4 ve kısa bir süre önce de 1 gencin hayatını kaybettiği Kızılcasöğöt göletinin çevresinde her hangi bir güvenlik tedbirinin olmaması dikkat çekiyor. Kızılcasöğütlü vatandaşlar, Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan gölete, araçların uçmaması için korumalıkların monte edilmesini talep ediyor. 



SON KAZALARDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesine inşa edilen gölet, tarımsal sulama amacıyla hizmet vermeye başladı. Dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından, 17 Ağustos 2010’da temeli atıldı ve Mart 2011’de hizmet vermeye başladı. 27 metre yüksekliği olan ve 1 milyon 240 bin metreküplük suyu bünyesinde barındıran göletin yapımı için yaklaşık olarak 2 milyon 69 bin TL harcandı. Gölet yapıldıktan sonra özel teşebbüs ve Kızılcasöğüt Belediyesi tarafından, çevreye yeme içme mekanları ve mesire alanları yapıldı. Hafta sonları, bayram ve diğer tatil günlerinde Uşak merkez ve diğer bölgelerden ziyaretçiler çeken Kızılcasöğüt göleti, son dönemlerde gölet çevresindeki yoldan uçarak boğulan sürücülerin haberleriyle gündeme geliyor. 



    2 KAZADA TOPLAM 5 KİŞİ BOĞULARAK YAŞAMINI YİTİRDİ
    23 Ağustos 2018’de meydana gelen kazada, gölete düşen otomobilde bulunan aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirmişti. Ramazan Yanar (56) yönetimindeki 06 GMC 60 plakalı otomobil, yokuş çıkarken, bir anda geri kaymaya başlamıştı. Meydana gelen kazada, sürücü Ramazan Yanar ile ablası Ummuhan Karacan (61), annesi Nazmiye Yanar (80) ve yengesi Gönül Yanar'ın (48) yaşamını yitirdi. Bu olayın ardından bir kaza da geçtiğimiz günlerde yaşandı. 6 Nisan 2019 günü meydana gelen kazada da, Emre Taşkın’ın kullandığı 64 AAH 907 plakalı otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu, yoldan çıkarak göletin sularına gömüldü. Otomobilde bulunan 4 kişi kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı, fakat sürücü Emre Taşkın ise boğularak hayatını kaybetti. Yaşanan her iki olayın ardından bölgede her hangi bir çalışma yapılmamasına vatandaşlar tepkili. 



GÖLET ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMALI
Yaşanan olayların ardından bölgede halen güvenlik önlemi alınmaması veya bu konuda her hangi bir adım atılmaması vatandaşın tepkisini topluyor. Kızılcasöğüt halkı, gölette meydana gelen acı olayların son bulması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor. Yaşanan ölümlü trafik kazalarındaki en büyük sorumluluğun yetkililerde olduğunun altı çiziliyor. 
 
Editör: TE Bilişim