Bugün Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü. Kentte bir dizi kurtuluş etkinliği yapılacak.Uşak Valisi Ahmet Okur, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, birer mesaj yayınladı. İşte Uşak'ın kurtuluş günü için verilen mesajlar:

UŞAK VALİSİ AHMET OKUR: 

Aziz Vatanımızın dört bir yanında destanların yazıldığı Kurtuluş Savaşında, güzel ilimiz de esarete boyun eğmemiş, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zaferin hemen ardından kahraman Türk Askeri ve şerefli Uşaklı hemşehrilerimiz, ilimizdeki düşman güçlerini de bozguna uğratarak işgale son vermiştir.  1 Eylül 1922 tarihinde gerçekleşen ve işgalci güçlerin başkomutanının da esir alındığı şehrimizde yaşanan bu hadise milli mücadelenin seyri değiştirmiş, Türk Ordusu Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla isimsiz binlerce kahramanın destanı olan bu şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen cennet vatanımıza ve bu kutsal değerlere Türk Milleti bugün yine canı pahasına sahip çıkmaya devam etmektedir. Milletçe gurur duyduğumuz şanlı tarihimizde; zafer haftamız ve kurtuluş günlerimizde hiç kaybolmayan heyecanımızla, siz değerli hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele şehitlerini ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum, ruhları şad olsun.

UŞAK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALTAY:

1 Eylül Uşak, 31 Ağustos Banaz ve Sivaslı, 2 Eylül Ulubey ve Karahallı, 3 Eylül ise Eşme ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uşak ve ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir gururla kutlamaktayız. Milletimiz tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü korumuş, yurt topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına mücadele vermekten kaçınmamıştır. Aziz milletimiz bunun son örneğini yakın bir zamanda 15 Temmuz tarihinde göstermiştir. Kendi iradesine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığını bir kez daha vatan içindeki hainlere ve tüm dünyaya göstermiştir. Geçmişte ülkemizin varlığına kasteden düşmanları nasıl büyük bir zaferle bozguna uğrattıysak; bugün de iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, büyük bir kararlılıkla bu vatan ve din düşmanlarına karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu onurlu günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanın bağımsızlığı uğruna aziz canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm Uşaklı hemşehrilerime selamlarımı sunuyorum.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN:

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü en içten ve en coşkulu şekilde kutluyoruz. Bundan 94 yıl önce hiçbir vesayeti kabul etmeyen ecdadımız zor şartlarda ordusuna destek olmuş, Kuvay-ı Milliye kahramanları ile düşmanı bozguna uğratmıştır. Mehmet Akif’inde dediği gibi Asım’ın nesli kentimizde kendini göstermiş, ülkemizde kötü emelleri olanlar atalarımızın üstün gayretiyle emellerine ulaşamadan def edilmişlerdir. Tarihi boyunca özgürlüğüne dinine, imanına, namusuna düşkün olan Uşaklılar 94 yıl önce de ülkesine ve topraklarına sahip çıkmıştır. İşte deyim yerindeyse hücrelerine kadar özgürlüğü içinde barındıran kentimiz bu bilinci hala bugün de taşımaktadır. Öyle ki 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ eliyle karanlığa mahkum edilmek istenen ülkemizde ilk reflekslerden birisi de kentimizde verilmiş, meydanlar demokrasi ve özgürlük için çırpınan yüreklerle dolmuştur. Uşak il olduğu tarih olan 15 Temmuz 1953’ün 63. Yıldönümünde adet yeniden tarih yazmıştır. Bu bilinç, ülkemizin ve şehrimizin bundan sonra asla düşman eline terk edilmeyeceğinin silinmez imzasıdır. Bu nedenle hemşehrilerimize atalarının izinden gittiği için ne kadar teşekkür etsek azdır.

AK PARTİ UŞAK İL BAŞKANI SERVET KUŞ:

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümündeyiz. Bugün geçmişimizle ve atalarımızla bir kez daha övünüyoruz. Çünkü bu memleketi canları pahasına korumuş ve bugünlere gelmelerini sağlamışlar. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Böylesine kararlı bir neslin torunları, 15 Temmuz'da da askeri darbeye dur dedi ve günlerce demokrasi nöbetini tuttu. Bizler atalarımızın canları pahasına koruduğu memleketimizi ve ülkemizi, korumaya devam edeceğiz. Bu vesile ile ilimizin kurtuluş gününü bir kez daha kutluyor, tüm Uşaklı hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.

CHP UŞAK İL BAŞKANI ALİ KARAOBA:

Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Misakı Milli sınırları içinde başlattığı kurtuluş ateşi, ilimizde de son güne kadar yanmış ve Uşak'ımız düşmanlardan 1 Eylül günü temizlenmiştir. İlimiz, Kuvay-ı Milliye ruhunun hayat bulduğu önemli noktalar arasında yer alarak, milli mücaleye verdiği destekle adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazmıştır. Uşak halkı, ülkesine ve memleketine bağlıdır ve bu bağ hiçbir şekilde koparılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Uşak'ımızın kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm Uşak halkını saygı ile selamlıyorum. 
 

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Editör: TE Bilişim