ADD’li Gençler “Çanakkale Şehitleri”ni andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Gençlik Kolları ve ödev evi minikleri tarafından hazırlanan gecede, “18 Mart Çanakkale Şehitleri” anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir yaptığı konuşmada, tarihte her ulusun var olabilmesi ve tarih sahnesinde devamlılığını sürdürebilmesi için,varlığına kastedildiği zamanlarda,büyük bedeller ödemesi gerektiği dönemler olmuştur.İşte Çanakkale savaşı da Türk ulusu için o bedellerden sadece birisi olduğuna vurgu yaptı.

“MUSTAFA KEMAL’İ HESABA KATMADILAR”

 Güvenir konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz ,yaşadığımız coğrafyanın stratejik konumundan dolayı,sürekli emperyalist devletlerin hedefi konumundadır.Avrupa ülkelerince ‘’Hasta adam’’ olarak nitelendirilen ve son demlerini yaşayan Osmanlı imparatorluğu,onlara iyi bir fırsat sunmuştur.  Enkaz edebiyatı yapanlar bilsinler ki, birinci dünya savaşının dönüm noktası olan Çanakkale savaşı,enkaz haline gelmiş Osmanlı  imparatorluğundan,Türkiye Cumhuriyetinin filizlendiği  bir kahramanlık destanıdır.    Çanakkale de Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayanlar,savaş sonrası Winston Churchill’in Şu sözünü hiç unutmasınlar.

   ‘’Şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim.Çok üzgünüm.Oldukça mutluydum, umutluydum.Daha düne kadar Çanakkale bizimdir!Diyordum.Çünkü bu savaşı kazanmak için,askeri,parayı,cephaneyi,her şeyi hesaplamıştım.Hepsinde çok üstündük.Mutlaka yenecektik.

   Yalnız bir şeyi hesaba katmamışız…MUSTAFA KEMAL’İ…

  Bağrımda İngiliz gururu olmasa,

  TÜRKLERİ alnından öpmek,onları ayakta alkışlamak isterdim.”

  Evet.Çanakkale Savaşları  Türklerin dünyaya ‘’Çanakkale Geçilmez’’ dedirttiği bir zaferdir.   Kuva-i Milliye Çanakkale’den yükselen bir ruhtur.   253. bin Mehmetçiği şehit verdiğimiz ve Türkiye Cumhuriyetine giden yolda,Kurtuluş Savaşının habercisidir Çanakkale,

     Conkbayırın da ,Cephanesi biten askerlere; Süngü Tak! Emrinin verildiği ve “Ben size taarruzu emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum” diyen bir komutanın, tarih sahnesine çıktığı bir destandır Çanakkale

İngiliz ve Fransız desteğini alamayan Rusya’nın ,Çarlık rejimini yıkan ve 1917 de Bolşevik devrimi ile dünyayı yeni bir rejimle tanıştırarak ,tarihin akışını değiştiren bir savaştır Çanakkale…

Ülkesini işgale gelen düşman askerleri için,

Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

‘’Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız.Huzur ve sükun içinde uyuyunuz.Sizler,Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız.Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar!Gözyaşlarınızı dindiriniz.Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.Huzur içindedirler ve huzur içinde rahatça uyuyacaklardır.Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra,artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.’’diyen , Mustafa Kemaldir Çanakkale…”

Bu topraklar adeta  Mehmetçiğin kanıyla yoğrulduğunu kaydeden Güvenir, “Bedeli şehit kanıyla ödenen Türkiye Cumhuriyeti ebedidir. Kimse heveslenmesin! Terörist saldırılarla,canlı bombalarla,her türlü gerici ve bölücü saldırılarla,Cumhuriyete reklam arası diyerek yıpratıp, yıkacağını düşünenler,avuçlarını yalayacaklardır.  Ey Çanakkale’nin ,kurtuluş savaşının kahraman şehit ve gazileri !sizleri rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz.Mezarlarınızda rahat uyuyun!     Çanakkale de 253 bin canlı bombaydınız,şimdi 78.milyon olduk. Yaşayacak Mustafa Kemal …Yaşayacak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” şeklinde sözlerini tamamladı.

Program ADD’li gençlerin şiirleri, günün anlam ve önemine uygun türküleri ve oratoryo sunumu ile sona erdi. Program CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş ve ADD üyeleri katıldı.

     

Editör: TE Bilişim