Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi
 ADD’nin ‘yavru gezicileri’ Kılcan’ı yeşillendirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi gençleri Kılcan Köyü’nde yaklaşık 200 çam fidanı dikti. ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Artvin Cerattepe’de ağaç katliamı yapılmasına inat, ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ise kendilerinin ‘yavru gezici’ olduklarını söyledi.

ADD Uşak Şubesi yönetimi ve gençleri merkeze bağlı Kılcan Köyünde yaklaşık 200 çam fidanı dikti. Trafik kazasında yaşamını yitiren Uşak’ın sevilen isimlerinden Yaşar Gülbahar, Sol hareketin liderlerinden Deniz Gezmiş ve öğretmeninin cinsel istismarına uğradığı için intihar eden Cansel Buse Kınalı içinde birer fidan dikildi. Kılcan Köyünde yapılan fidan dikme etkinliğinde fidanları alan işadamı Ali Eroğlu, Kılcan Köyü Muhtarı Ali Gencer ve Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve 50 kadar ADD Üyesi genç katıldı.

GÜVENİR: “KIŞLADAĞ MADENİ GİBİ YEŞİLE VE DOĞAYA ZARAR VERİLİYOR”

Burada yaklaşık 200 fidan dikeceklerini açıklayan ADD Uşak Şube Başkanı  Arif Güvenir, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak sosyal sorumluluk projelerine devam ediyoruz. Yeni genel kurul yaptık, bu genel kurul sonucunda kaldığımız yerden üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Doğa aslında bir bütündür. İnsanlarda doğanın bir parçasıdır. Eğer insan hayatını yaşamak istiyorsa, sağlık bir ömür sürmek istiyorsa yer altındaki zenginliklerden ziyade yer üstündeki zenginlikleri koruması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Güvenir;"Biz yer üstündeki zenginliklerin ağaçların, kuşların, ırmakların, böceklerin ve bütün bitkilerin yani kısacası doğanın korunması için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmek istiyoruz. Eğer emperyalistler yer altı zenginliklerini ortaya çıkarmak için Artvin’de olduğu gibi ne yazık ki Eşme’de Kışladağ’da olduğu gibi madenleri çıkarırken yer üstündeki yeşilliklere ve doğaya zarar veriyor. Ve onlar yeşillikleri ağaçları keserken biz ağaçlandırma çalışması yapmak istiyoruz. Kısacası doğaya saygı, insana saygı, bitkiye saygı ve her şeye saygı diye Atatürkçü Düşünce Derneği olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Burada özellikle Kılcan Köyü Muhtarı Ali Gencer’e ve bize fidanları alıveren ve katkıda bulunan Ali Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün burada 200’e yakın fidan dikeceğiz. Gençlerimizi de getirdik gençlik kollarımız aktif olarak çalışıyor. Onlarda hiç olmazsa doğayı görecekler, doğayla iç içe olacaklar, ağacın nasıl dikildiğini görecekler ve onlar içinde bir yaşam deneyimi olacak” ifadesini kullandı.

YÜKSEL; “EVET BİZ YAVRU GEZİCİYİZ”

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel de, “Artvin Cerattepe de ağaç katliamına direnenler ‘yavru gezici’ olarak tanımlandı. Evet, burada da yeşili ve doğayı korumak için yavru geziciler fidan dikiyor. Yeşili ve doğayı korumak yavru gezicilikse buradaki gençleri de yavru gezici olarak tanımlayabiliriz” dedi.

Daha sonra fidanların masrafını karşılayan İşadamı Ali Eroğlu ve Kılcan Köyü Muhtarı Ali Gencer’e Arif Güvenir ve hasan yüksel tarafından teşekkür belgesi verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim