Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Afrika Kıtası ülkelerinin büyükelçileri Uşak’ta diktikleri ağaçlara kendi isimlerinin yazılı olduğu kartları bağladı. TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, Ruanda’da yağmur ormanlarını gezdiğini belirterek bin bir türlü kuşun, gorillerin, maymunların ve çeşit çeşit hayvanın bulunduğu yağmur ormanlarının çok güzel bir yer olduğunu söyledi. Tunç, Uşak’ta diktikleri ormanların yağmur ormanları gibi olmayacağını fakat ağaçların ülkenin daha yeşil ve ormanlık olması adına tören düzenlediklerini kaydetti.



İyilik hareketi olarak geçen yıl katıldığı programdan bahseden Ak Parti Uşak Milletvekili Tunç, şunları kaydetti: “Ruan’da Dostluk Grubu Başkanı olarak bugün Ruanda Büyükelçimiz ve 21 diğer ülkenin Büyükelçilerini ağırlıyoruz, misafir ediyoruz. Geçen yıl katıldığım ve iyilik hareketi olarak Ruanda’da güzel bir haslet olan ülkemizde de imece usulüyle yapılan işler bizim geçmişimizde de olan ve tekrar gündeme getirilmesi gereken bir hareket. Ruanda’da her ayın son cumartesi günü ağaç dikimi ve o ağacı kimlerin diktiğiyle ilgili bir program yapıyorlar. Geçen yıl yine Ankara’da sevgili dostum Williams Nkurunzıza ile beraber yine Afrika’dan büyükelçilerimizle beraber bir programa katılmıştım. Bu senede bunu Uşak’ta daha büyük bir katılımla Afrikalı dostlarımızla gerçekleştiriyoruz”



Uşak Valisi Salim Demir, ağaç dikmenin ve doğayı yeşillendirmenin önemine değinerek, “Ağacın bizim kültürümüzde, geleneğimizde, çok değerli, çok kıymetli bir yeri vardır. Ağaç bir canlıdır ve hayat demektir. Anadolu’nun belli yörelerinde doğan çocuklarına ağaç diken adetlerimiz mevcuttur. “Umuganda” olarak ifade edilen ve özel bir günde ağaç dikerek hayatı şekillendiren, canlandıran ve hayatın devamlılığını ifade eden bu törenin çok kıymetli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyükelçimizin bu adeti Uşak’ımızda da bizlerle beraber yaşatmak için burada olmasını da çok değerli buluyoruz. Bu ağaçların ümit ediyoruz ki bundan sonraki başta Ruanda ve tüm Afrika ülkeleriyle birlikte siyasi, sosyal, politik, ekonomik tüm iş birliği gelişmelerimizle beraber canlanmasını, büyümesini, gelişmesini diliyorum” dedi.



Ruanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ise ağaç dikim töreni hakkında kendi ülkelerinde her ayın son Cumartesi günü herkesin ağaç dikerek diktikleri ağaçlara kendi isimlerini verdiklerine vurgu yaparak Ruanda Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç‘a Uşak Valisi Salim Demir’e, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Ağaç dikim töreninin ardından Afrika Kıtası Büyükelçileri Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ni (UOSB) ziyaret ederek tekstil, seramik ve iplik fabrikalarında incelemelerde bulundu.
Editör: TE Bilişim