Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kayseri’nin Sarız İlçesine kaymakam olarak atandı. Atama kararını dün yayınlanan kararnameyle alan Ahmet Solmaz, Ulubey halkına bir veda mesajı verdi. Ulubey’de güzel bir görev dönemi geçirdiğini belirten Ahmet Solmaz, “Tarihin, doğanın ve lezzetin buluştuğu Ulubey ilçemizde sizlerin hizmetinde olmaktan büyük bir onur duyduğum görevimden 20 Ağustos 2017 tarih 2017/345 sayılı kararname ile Kayseri / Sarız ilçesine atanmam sebebiyle sizlere veda ediyorum. Milletime ve memleketime hizmet etmek gibi onurlu bir görevi icra ettiğim mülki idare amirliği mesleğimin ilk asli adımını tercihen Ulubey ilçemizde, 2 sene kaymakam olarak görev yapmaktan şeref duyduğumu ve ilk günden bugüne her bir dakikasını siz çok kıymetli hemşerilerime hizmet etmekle geçirdiğimi inancını taşımakta olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler mülki amir olarak nerede ve hangi görevde olursak olalım, ömrümüzü millet ve memleketimize vakfetmiş kişileriz. Bununla birlikte, her zaman temel felsefemiz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” olmuştur” dedi. 

“ULUBEY’DE GÖNÜL BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIK”
Ulubey’deki kamu, sivil toplum ve vatandaşla uyum içinde hareket ettiğini ifade eden Ahmet Solmaz, şöyle söyledi: “Görev sürem boyunca ilçemizin var olan potansiyelini tespit edip elde edilebilen kaynaklar ve öncelikler doğrultusunda en etkin şekilde kullanarak; eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, kültüre, sanata, spora, ilçemizin tanıtımına kadar her alanda ilçemizin daha iyi yerlerde olması için ekip arkadaşlarım ve siz değerli hemşerilerimle güçlü bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde emek harcadık.TOKİ’nin ilçemize kazandırılması, Ulubey Kanyonlarının imkanlarının geliştirilmesi ve tanıtılması, Blaundus Antik kenti kazı çalışmalarının başlatılması, köy yollarımızın iyileştirilmesi, sosyal projeler (danışman öğretmenlik, evde temizlik ve yemek hizmeti) en kayda değer örneklerimizdir. Görevimizi icra ederken hiçbir zaman haktan, adaletten, şeffaflıktan ayrılmamaya; her daim devletin gülen yüzü ve şefkat eliyle herkesi ve her kesimi kucaklamaya çalıştık”.

“YARALI GÖNÜLLERE MERHEM OLDUK”
“Kendi memleketim gibi gördüğüm ve “Nerelisiniz? sorusuna Ulubeyliyim” cevabını vermekten mutluluk duyduğum ilçemizin üzerinde çaba gösterilmemiş, kafa yorulmamış hiçbir meselesinin kalmaması, gönlümüzü ortaya koyduğumuz 2 yıllık sürede sosyal projelerimizle de pek çok yaralı gönle merhem olduğumuzu, çaldığımız yüzlerce kapıyla birlikte, kendi kapımızı da herkese açık tutarak göstermeye çalıştığımız kanaatindeyim” diyen Ahmet Solmaz, mesajını şöyle tamamladı: “Tüm ayrılıklarda olsa da ilk göz ağrım diye anacağım Ulubey’den ayrılırken gönlümüzde ki hüzün sizlere her zaman kapımızın sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi isterken hafifleyecektir. Sevinçlerinizle mutlu olacak, üzüntülerinizle kederleneceğimi ve kendimi sizler kadar Ulubeyli hissettiğimi unutmamanızı rica ederim. Bu vesileyle, sizlere kaymakam olarak hizmet etme imkanını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere, tüm Devlet büyüklerimize şükranlarımı ifade ediyorum. İlçemizde ki çalışmalarımda bana ve kamuya yardımcı olan başta sayın valilerimize, hemşerimiz sayın milletvekilimiz Mehmet Altay beye, meslek büyüklerime, il müdürlerimize, belediye başkanlığına, il genel meclisi üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza, siyasi parti ilçe teşkilatlarına, yerel ve ulusal basın mensuplarımıza ve siz tüm Ulubeyli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnsanoğluyuz hatamız, eksiğimiz mutlaka olmuştur diyerek sizlerden hakkınızı helal etmenizi diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
Editör: TE Bilişim