Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan hak ihlallerine değindi. Karaoba, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde marketlerde ve tekel bayilerde alkollü içki satışını yasaklayan genelgeyi de eleştirdi. Karaoba, “Ben bir doktorum ve virüs ile alkolün arasındaki bağı kuramadım. Ayrıca neden sadece sokağa çıkma yasağı gününde böyle bir yasak konur? İktidarın virüsle mücadele ettiği yok, tek mücadelesi insanlarımızın yaşam tarzıyla” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karoba, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle, CHP Uşak İl binasında, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve parti yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Son dönemlerde yoğun bir şekilde hak ihlallerine şahit olduklarını ifade eden Ali Karaoba, iktidarın bu yolla toplumsal korku mekanizmasını kurmaya çalıştığını belirterek, “İnsan hakları, hiçbir dönemde bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Sadece kağıt üstünde ve sloganlarda kalan insan hakları, ülkemizde tamamen bitirilmiştir. Bilinçli ve sistematik bir şekilde, eleştiren ve yanlışları söyleyenlere zulüm edilmektedir. Buradaki amaç, toplum üzerinde bir korku atmosferi oluşturmak ve insanlarımızı sindirmektir. Türkiye’de ifade ve inanç özgürlüğü tamamen tırpanlanmıştır” dedi.

Hükümetin son aldığı alkollü içki satışı kararını doğru bulmayan Ali Karaoba, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, uygulanacak olan yasağın hiçbir mantıklı açıklamasının bulunmadığını ifade etti. Karaoba, “Ben bir doktorum ve mesleki anlamda yapılan bir çok çalışmayı yakından takip ederim. 2019’da Çin’de ortaya çıkan covid-19’la ilgili de gelişmeleri ve bilimsel yayınları büyük oranda inceledim. Alkolün virüsle her hangi bir bilimsel ilgisine rastlamadım. Türkiye dışında hiçbir ülkede böyle bir karar alındığını da düşünmüyorum. Bugün virüsle göstermelik bir mücadele ortaya konmaktadır. Sadece hamaset ve kuru lafla covid-19’la mücadele edilmez. İktidarın virüsle mücadele adı altında aldığı bu son tedbir, covid-19’la değil; vatandaşın yaşam tarzıyla mücadele edildiğini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Öte yandan Karaoba, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularına yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim