Uşak Bakkallar Esnaf Odası Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Akif Kahraman oda olarak Murat Dağı’nda altın aranmasına karşı olduklarını belitti. Kahraman ; açıklamasında “İçtiğimiz suyun yanında yediğimiz domatese, bibere, salatalığa da zehir katacaklar” ifadelerini kullandı.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Murat Dağı’nda son zamanlarda ağaç katliamı yaşandığını iddia eden Kahraman; “ Murat Dağı, Kütahya ve Uşak il sınırları içinde bulunan çam ormanlarıyla , suyuyla meşhur bir cennetimizdir. Avrupalı 50 metrelik bir alan bulsa ağaçlandırırken biz cennet vatanımızı cehenneme çevirmeye hazırlanıyoruz” dedi. 

Murat Dağı’ndan altın çıkarmak için  binlerce ağaç kesileceğini sonrasında kullanılacak siyanürün ise doğaya zehir saçacağını ileri süren Kahraman, Murat Dağı kaynaklı suyun sadece içme suyu olarak değil çevre köylerin tarla ve bahçelerinin sulanması için de kullanıldığını hatırlattı. Kahraman konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; “Yani içtiğimiz suyun yanında yediğimiz domates, biber salatalığa da zehir katılacaktır.  Dolayısıyla kanser vakaları ve ölümler katlanarak artacaktır işte tüm bunları yaşamamak, gelecek nesillerimize de cennet gibi bir alan bırakmak için tüm sivil toplum kuruluşlarını tüm halkımızı iş işten geçip eyvah demeden bu konuda duyarlı olmaya tepkilerini koymaya çağırıyoruz ve biz Uşak Bakkallar Esnaf Odası Yönetimi ve Üyeleri olarak, ‘Cenneti Cehenneme Çevirmeyin Murat Dağımıza Dokunmayın!!!’ diyoruz”   

Editör: TE Bilişim