ANEDAK UŞAK’TA FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR

            ANEDAK ( Anadolu Edebiyat Akademisi Derneği ) çok yakında Uşak’ta faaliyetlerine başlıyor. Yazar-Şair Cemal Ulu’nun Uşak Temsilcisi, Uşak Şube Başkanı ve Ege Bölgesi Koordinatörü olduğu dernek Uşak’ta Edebiyatı yaşatmaya çalışacak.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

2005 yılında Kocaeli’de  kurulan ANEDAK Türkiye’de ve yurt dışında şubesi ve temsilcilikleri bulunan büyük bir dernek. Uşak’lı genç yazar-şair Cemal Ulu 2013 yılı başlarında derneğe katıldığını ve çalışmalarda bulunduğunu belirterek. “  Uşak’ta yazarların, şairlerin, edebiyat severlerin bağlı bulunacağı bir ortam, bir grup yok. Ve Uşak’ta sanat denilince akla ilk önce müzik ve diğer görsel sanatlar gelmekte. Kültüre ve sanata ilgi gösteren bir halkımız, gün geçtikçe çoğalan nüfusumuz ve hızla gelişen üniversitemiz var. Bu durumu göz önüne bulundurarak ANEDAK’ı Uşağa getirmek için çalışmalara başladım. Ve daha sonra derneğimizin kurucu başkanı Araştırmacı-Yazar-Şair Bekir Kale Ahıskalı hocamızın başkanlığında dergi yönetimimiz beni Uşak İl Başkanı ve Ege Bölgesi Koordinatörü seçtiler “ diyerek. Şuan da resmi olarak ANEDAK Uşak İl Temsilcisi olan Cemal Ulu derneğin 2015’in başında Uşak’ta şube olacağını belirtti.

“KİTAP OKUMA GÜNLERİ YAPILACAK”

Anadolu Edebiyat Akademisi Uşak İl Temsilcisi, Uşak Şube Başkanı ve Ege Bölgesi Koordinatörü Cemal Ulu derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. “ Dernek olarak Uşak’ta edebiyat adına özel projelerimiz var. Bunlardan ilki kitap okuma günleri. Kitap okuma günleri projesi hakkında Sayın Valimiz Seddar Yavuz ile görüştük ve kendisinin de bu konuda ki tecrübeleri ile projeyi çok yakında Uşak’ta başlatıp daha sonra diğer illerimizde de başlatarak ilkler şehri Uşak’tan bir ilke imza atmak istiyoruz. Yine Uşak’ta etkinlikler, programlar yapacağız. Ayrıca diğer büyük projemiz ise “ Kitap Fuarı “ projesi.  Derneğimiz yayın organı olan Yazarya Dergimizde Ocak ayında çıkacak. Ve Uşak Yazarya’nın Uşak şubesi olacak. Derneğimiz aynı zamanda bir akademidir. Yazar Okulu projemiz ile yazar olmak isteyen, içinde edebiyat aşkı olan arkadaşlara kurs verilecek. Ve edebiyata katkıda bulunmak için her daim yolumuza yılmadan devam edeceğiz “

“DERNEĞİMİZE ÜYE OLUN”

ANEDAK Uşak İl Temsilcisi, Uşak Şube Başkanı ve Ege Bölgesi Koordinatörü Cemal Ulu “ Uşak’lı yazarlarımızı, şairlerimizi, sanatçılarımızı, edebiyat öğrencilerini, edebiyatı seven herkesi derneğimize üye olmalarını rica diyorum. Derneğimiz üyelerde aidat almayan bir dernektir. Edebiyat çalışmalarımızı üyelerimizle beraber yapacağız. Ayrıca benim gibi genç, edebiyata gönül vermiş arkadaşlara ihtiyacımız var. Özellikle üniversite Edebiyat Bölümü öğrenci arkadaşlarımızı bekliyorum. Her üyemize üye kartı verilecek. Ve ANEDAK ile Uşak’ta artık edebiyat gün yüzüne çıkacak. Derneğin Uşak’ta şuan belli bir adresi yok ama Ocak ayından sonra resmen şubelik alınca yerimiz olacak. Bütün Uşak’lı vatandaşlarımızı edebiyata davet ediyorum “ diyerek sözlerini tamamladı 

Editör: TE Bilişim