Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu'nun, 31 Ekim tarihinden itibaren uygulamaya koyduğu kararla, altyapı tesis kazı çalışmaları sezonunu, 2013 yılında Genel Kurul tarafından belirlenecek tarihe kadar kapalı olacak.

Ankara'daki yollar ve kaldırımların, altyapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılmasının önüne geçilmesi amacıyla kurulan AYKOME, Başkent'in yolları ve kaldırımlarındaki kaçak kazılara karşı vatandaşların da duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu. Altyapı hizmeti veren kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenen AYKOME Genel Kurulu'nda, altyapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılması da sağlanıyor.

ARIZA VE ACİL DURUMLARDA KAZI YAPILABİLECEK

2 Nisan'dan bu yana açık olan altyapı tesis kazı çalışmaları sezonunun sona ermesiyle, asfalt kaplaması ve tretuvar çalışmaları tamamlanmış bulvar, cadde ve sokaklarda altyapı tesisi için açık kazı yaptırılmaması gerektiğini belirten AYKOME Şube Müdürlüğü yetkilileri, “2013 Mart veya Nisan ayında açılması planlanan kazı sezonuna kadar sadece arıza halleri ve acil çalışmalarına ruhsat verilecek.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türk Telekom, Başkent Gaz ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ gibi ilgili altyapı hizmeti veren birçok kurum ve kuruluşun yanında 16 metropol ilçe temsilcisinin de katıldığı genel kurul toplantısının yapıldığını ve kazı sezonunun başlangıç ile bitiş tarihlerinin bu toplantıda belirlendiğini kaydeden yetkililer, “Ankara'daki yollar ve kaldırımların, altyapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılmasının önüne geçilmesi için kurulan AYKOME, Başkent yollarını ve kaldırımlarını kaçak kazılara karşı koruyor. 31 Ekim tarihinde kazı sezonunun kapanmasıyla birlikte çalışmalarımızı da artırdık. Gezici ekiplerle denetimi sağlamak ve vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek için görev başındayız.” diye belirtti.

AYKOME'ye kazı ve tranşeler (hatlar için açılan kanal) için müracaatların altyapı kurum ve kuruluşlarından geldiğini, merkezin de müracaatları inceleyip, genel kurul toplantısında karar verdiğini belirten yetkililer, herhangi bir kazı sırasında vatandaşların, gördükleri uygunsuzlukları ve yanlışlıkları, 'Alo 153 Mavi Masa' numaralı ihbar hatlarına, belediyenin www.ankara.bel.tr internet adresinde yer alan kaçak kazılar linkine, [email protected] adresine mail ile ihbar etmelerinin yeterli olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim