Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Vali Yavuz tarafından açıldı

 Uşak şehirlerarası otobüs terminali bölgesinde mensuplarına hizmet verecek dernek binası açılış törenine Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Ferhat Kurtoğlu, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Yarbay Taner Uran, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, zaferlerle dolu bir ayda, vatanın her karış toprağını şehit kanları ile sulamış bir milletin evladı olmaktan gurur duyduklarını belirterek tarihin her döneminde büyük zaferlere imza atmış büyük Türk milleti aynı zamanda barış ve huzur her daim güvencesi olduğunu ifade etti.

Vali Seddar Yavuz konuşmasında şunları söyledi, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yaptığım 25 yıllık çalışma hayatımda şehit ailelerimiz ve gazilerimizle sürekli temas halinde bulundum. Gerek devlet politikası gerekse hükümetimizin icraatları açısından şehidimize ve gazimize büyük bir önem ve değer veriyoruz. Bu millet dün olduğu gibi bugünde bayrağı kutsal vatan toprağı ve mukaddesatı uğruna canını verecek vatan evlatlarına sahiptir. Kimse büyük Türk milletinin gücünü sınamaya kalkmasın. Bizler gerek kendi coğrafyamızda gerekse üç kıtaya yayılmış gönül bağlarımızla güçlü ve büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizler aynı zamanda bu büyük coğrafyada milli ve manevi değerlerine bağlı bir milletin fertleri olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamayı başarabilmişiz. Gerek devlet gerekse hükümet politikası olarak iç meselelerimizi kendi insanımızla konuşarak diyalogla çözebilecek bir güce de sahibiz. Başkalarının iç mesellerimize karışmasını istemiyorsak bu sürecin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülmesinden yana olmalıyız. Gerek devlet gerekse hükümet olarak hedefimiz barış ve kardeşlik projesini tamamlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yüce menfaatlerini korumak elbette en önemli vazifemizdir. Bizler büyük ve güçlü bir Türkiye ideali için çalışırken sınırlarımız ve 77 milyon nüfusumuzla birlikte; Kafkaslardan Balkanlara Orta Asya’dan Afrika’ya milyonlarca insanın da umuduyuz. Bölgenin huzur ve güven kaynağıyız. Bu nedenle yaklaşımımız yerel değil küresel ölçekte olmalıdır” dedi.

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

 

  Görev yaptığı yerlerde tüm şehit ve gazi aileleri ile bizzat ilgilendiğini, Uşak’a Vali olarak atanmasının ardından 6 aylık süre içinde 50’nin üzerinde şehit ve gazi ailesini ziyaret ettiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz ziyaretlere devam edeceğini ifade ettiği konuşmasında, bunun bir lütuf değil içten ve samimi bir şekilde icra edilen bir görev olarak anlaşılmasını arzu ettiği söyledi.


Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri ve gaziler tarafından kurdele kesilerek açıldı. 

Editör: TE Bilişim