Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı


Yeniden inşasına çok sayıda hayırseverin yanı sıra Uşak Belediyesi’nin de destek olduğu Uşşak Aşevi’ne katkı sağlamak amacıyla, nostalji kokan bir pazar kuruldu. Pazarda birbirinden eski ürünler alıcılarını bulurken, gün içerisinde ve gün sonunda yapılan mezat, pazarın neşesine neşe kattı.

1993 yılında dernek olarak kurulan, 1996 yılından itibaren vakıf olarak çalışmalarına devam eden Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı’nın, daha iyi koşullarda hizmetlerini sunabilmesi için yeni binanın proje çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanmıştı.

Uşak Belediyesi, Uşak Esnaf Odaları Birliği, Uşak Fotoğraf Sanatkarları Esnaf Odası ve Uşak Antika Severler Derneği’nin ortaklığında kurulan Antika Pazarı’nda elde edilen gelirler de Aşevi Projesi’nde kullanılacak.

Yüzlerce Ürün Sergilendi
Yüzlerce antika ürünün sergilenip satışa sunulduğu pazarı ziyaret edenler, nostaljik bir hava soludu. Yıllar öncesinden kalma gaz lambaları, çeşitli bakraç ve kaplar, ayna çerçeveleri, tesbihler, şamdanlar, çeşitli müzik aletleri, fotoğraf makineleri, köstekli saatler, daktilolar, gramofonlar ve daha fazlası… Antika Pazarı’nın adına yaraşır yüzlerce ürün, hem tezgahlarda alıcısını bekledi hem de gün içerisinde düzenlenen çeşitli mezatlarda açık artırma ile satıldı.

Başkan Çakın Mezata Katıldı
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da ziyaret ettiği pazarda, pazarcı esnafı ve ziyaretçiler, Başkan Çakın’a yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen bir mezatı da izleyen Başkan Çakın, açık artırma usulü ile satılan nostaljik bir bastonun da sahibi oldu. Başkan Çakın, pazardaki esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Uşak Antikacılar Derneği Başkanı İbrahim Efe, antika pazarının Uşak için uzun süredir planlandığını belirterek, “Araya pandemi de girdiği için gerçekleştirememiştik ama yakın zamanda arkadaşlarımızla organizasyonu hayata geçirmeye karar verdik. Buradan elde edilen gelirler, hem ihtiyaç sahipleriyle paylaşılacak hem de Aşevi’ne bağışlanacak” ifadelerini kullandı.

Pazarda antika ürünlerini sergileyen Denizli Tarihi Kültürel ve Antika Ürünler Dernek Başkanı Şuayip Cihan da söz konusu derneğin ilk tüzük maddesinin, derneğin tüm gelirlerini ihtiyaç sahiplerine aktarmak olduğunu anlatarak; “Burada da Aşevi’ne destek olmak için pazar kurulduğunu öğrendik ve Denizli’den buraya geldik. Zaten Türkiye’nin dört bir yanına da gidiyoruz” dedi. 

Uşak Belediyesi’ne Teşekkür
Antikacılığı çocukluğundan beri yaptığını ifade eden Adnan Menderes Gün ise antika para ve pul satarak bu işe başladığını kaydederek, “Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bize burada pazar yeri verdi. Burada malımız değerleniyor. Mezatlarda ve açık artırmalarda, tarihi ve güzel bir ortam oluyor aynı zamanda. Ben isterim ki bütün vatandaşlar, elinde bulunan antika ürünlerinin değerini öğrensin bu pazarlarda. Gelip sorsun bizlere. İnşallah bu pazar, Uşak için bir başlangıç olur” ifadelerini kullandı.

Antika Pazarı, akşam saatlerinde düzenlenen mezatın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim