Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki Asel bebeğe, destek mesajları yağıyor. Asel bebeğin hayatta kalması için gerekli olan tedavi masrafları noktasında, ilçe halkı kendi arasında bir kampanya başlattı. Sivaslı'da yaşayan Saadet ve Rıfat Dinç çiftçinin, ikiz doğan bebeklerinden biri olan Asel bebek, için gerekli olan tedavinin yapılabilmesi için yaklaşık olarak 2 milyon euro civarında bir para gerekiyor. Asel'in ikizi olan Ayla, aynı hastalıktan 7 aylıkken hayata gözlerini yumdu. Bu acıyı yaşayan Dinç ailesi, Asel'in hayatta kalması için elinden geleni yapmaya başladı. Fakat Asel'in hayatta kalması için gerekli olan tedavinin yurtdışında yapıldığı ve bunun da Türk Lirasına göre yaklaşık olarak 18 milyon civarında bir maliyetinin bulunduğu bildirildi. Asel bebeğe kentteki yöneticiler ve siyasetçiler destek olmaya çalıştı. Asel bebek için başlatılan yardım çalışmaları ilçedeki küskünleri dahi barışır hale getirirken, sosyal medyada yapılan kampanyalarla, gerekli paranın toplanması için çaba gösteriliyor. Asel'in yaşaması için daha fazla destek gerekiyor. Bu noktada kentteki iş insanlarının da bu soruna el atması ve geç kalınmadan tedaviye başlanması gerekiyor. 

Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

ALİ KARAOBA, ASEL BEBEĞİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve parti yönetileri, Asel bebeğin ailesini ziyaret etti ve sorunların ıdinledi. Asel bebeğe nefes olunması için destek çağrısı yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karoba, "Annesi ve babasının çağrısı, feryadı yüreğimizi dağladı. Size bir el uzattık lütfen bu eli tutun "ASELİME NEFES OLUN " dedi. Devletin üstlenmediği tedaviyi ancak bağışlarla bizler sağlayabiliriz. Az yada çok yapılacak her kuruş bağış bir Umut olacaktır... İnsanlar paylaşa paylaşa bu zor günleri atlatabilir.." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim