Aşevinden toplu sünnet

Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı 42 çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet yapılan çocuklar arasında Irak, Suriye ve Afganistan kökenli 4 çocuk bulunduğu öğrenildi. Toplu sünnet eğlencesine Uşak Valisi Seddar Yavuz da katıldı.

Uşak Aşevi Kültür ve Hizmet Vakfı her yıl geleneksel olarak düzenlediği toplu sünnet şöleninde bu yıl 42 çocuğu sünnet ettirdi. Uşak Can Düğün Salonu’nda 19. Kez gerçekleştirilen toplu sünnet şölenine Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş,  Uşak Aşevi Vakfı Yönetim Kurulu, ikinci Başkanı Mustafa Salıcı, Yönetim Kurulu üyesi Sahip Akarca ve çok sayıda davetli katıldı.

Uşak Aşevi Yönetim Kurulu Üyesi Sahip Akarca, 19 yıldır geleneksel hale getirdikleri toplu sünnet şöleninin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirtti. Uşak Aşevi olarak ihtiyaç sahibi herkesin yardımına koştuklarını ifade eden Akarca, “ Bu yıl 42 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Uşak Aşevi olarak ihtiyaç sahibi herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerimizde tüm hızıyla sürecektir” dedi.  Maddi durumu müsait olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirerek şölen düzenlemenin sosyal sorumluluk projesi olduğunu da hatırlatan Akarca, Uşak’ta bu türlü faaliyetleri sürdüreceklerini kaydetti. Haziran ayı başında müracaatları kabul etmeye başladıklarını anlatan Akarca, “Gelen müracaatları değerlendirdik. Kayıtlarımızı sonlandırıp bize müracaat eden42 ailemizin çocuğunu Uşak Devlet Hastanesinde sünnet ettirdik” şeklinde konuştu. Uşaklı hayırsever vatandaşlardan yeterli desteği aldıklarını ifade eden Akarca, “19 yıldır ilimizde sünnet şöleni gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarda Uşaklı hayırsever vatandaşlarımız çok büyük destekleri var. Uşşak Aşevi hayırseverlerin destekleriyle ayakta duruyor. Büyük titizlikle çalışan aşevimiz muhtaç sahibi vatandaşlarımıza 1.derecede hizmet veriyor. Biz aşevi olarak mümkün olduğu kadar ihtiyaç sahiplerini belirleyip hizmet sunamaya devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz Sünnet şöleni ile bu yavrularımızın mahrumiyetini engellemiş onlara unutamayacakları bir eğlence hazırlamış oluyoruz. Ailelerde çocuklarının mutluluğuna ortak oluyorlar” dedi.

“ALLAH DÜĞÜNLERİNİ GÖRMEYİ NASİP ETSİN”

Uşak Valisi Seddar Yavuz’da, “Aile geleneğimizde önce çocuk sahibi olmak, daha sonra, çocuk erkekse sünnetini görmek çok önemli bir olaydır. Aynı zamanda da Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’ın bir sünnetini de yerine getirmiş oluyoruz.  Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı yöneticilerine, toplumsal dayanışmaya çok güzel bir örnek olan bu davranışı başlattıkları ve sürdürdükleri için, toplu sünnete yıllardır destek verdikleri için de Uşaklı hayırseverlere çok teşekkür ederim. Burada oğullarının sünnetini gören ailelerin yavrularının düğünlerini de görmelerini temenni ederim” dileğinde bulundu.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Konuşmaların ardından, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak sünnet olan çocuklara hediyeler dağıttı. Uşak Yarenler ekibinin gösterilerinin ardından, çocuklar için hazırlanan birbirinden farklı animasyon ve oyunların sunulmasıyla program sona erdi.

Editör: TE Bilişim