Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Uşak Belediyesi’nin Atapark’ın çevresine yaptığı bisiklet yolu, dar olması ve mevcut yolu küçülttüğü için araç trafiğini sıkıştırması nedeniyle tartışma konusu oldu. 
Dün Uşak OSB Başkanı Halil Ağaoğlu’nun dile getirdiği konuyla ilgili sosyal medyada yoğun bir fikir-alışverişi yaşandı. 
Vatandaşın büyük çoğunluğu Ağaoğlu’nun eleştirisini haklı bulurken, bazı sosyal medya kullanıcıları ise bisiklet yolunun doğru bir uygulama olduğunu ortaya koydu. 
Şehir planlamasını bilenler de çalışmanın tam manasıyla yapılmadığını ve hesaplamada hatalar olduğunu savundular. 
Uşak Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Samancı da, sosyal medya hesabı üzerinden, yaptığı paylaşımda, “Şu sıralar uşak Atapark çevresinde bisiklet yolu olduğunu düşündüğüm mavi renklendirmeler var. Güzel çalışma, ancak yan yana 2 bisiklet geçemez .Tabi tek yön diye savunma olabilir. Önde birisi 5 km ile gidiyorsa sollama nasıl olacak? Yönetmeliğe göre 130 santimetreden den dar olmamalı yol tarafında da 50 cm koruma bandı olmalı” ifadelerini kullandı. 



KALDIRIMI İPTAL EDİP, ÖNCEKİ BİSİKLET YOLUNU KALDIRIM YAPIN, ARTAN ALANA DA TAM MANASIYLA BİSİKLET YOLU KURUN
Uşak’ta araç kullanımı çok fazla ve bisiklet yolları, toplumsal farkındalık açısından önemli. Fakat bizdeki temel sorun, çalışmanın yapıldığı alanın üstün körü incelenmesi ve burada böyle bir ihtiyacın olup olmadığının tespiti noktasındaki eksiklikler. 
Atapark’ın çevresine on numara bisiklet yolu yapılabilirdi. Hala da yapılabilir (yeter ki eleştirilere sağduyu ile yaklaşılsın ve hatadan dönme noktasında biraz gayret gösterilsin)… Atapark ilk kurulduğunda çevresine tel örgü çekildi ve bizim bisiklet yolu dediğimiz alan, beton zemin üzerine mavi boyalarla oluşturuldu. Bisiklet yolunun kenarlarına ağaçlar dikildi ve ağaçlardan sonra da kaldırıma yer verildi. 
Bisiklet yolu şimdiye kadar beklenen yoğunlukta kullanılmadı ve burası yıllardır işlevsiz halde bekledi. Şimdi kaldırımdan sonra bisiklet yolu yapıldı ve bu sefer de araç trafiğinde ciddi bir sıkışıklığa ve park sorununa yol açıldı. 
Normal şartlarda olması gereken, mevcut kaldırımın iptali ve bisiklet yoluna çevrilmesiydi ve kullanılmayan bisiklet yolu dediğimiz mavi renkli beton alanın da kaldırıma dönüştürülmesiydi. 

Belediye yönetimi, kaş yapayım derken göz çıkardı ve umarız bu yanlış uygulamanın telafisi en kısa sürede yapılır.
Kafeteryaların olduğu alandaki gereksiz ve otomobil parkı için kullanılan kaldırımı iptal eden ve burayı araçlara park sahası yapan ve olumlu puan toplayan belediye yönetiminin bisiklet yolu çalışmasını bir kez daha gözden geçirmesini bekliyorum. 

İyi niyetle yapılan her hata, ilerleyen günlerde yapılacak güzel çalışmalara da ışık tutar ve ‘Biz hata yaptık’ demek de kimseyi küçültmez. 
ALİ ARASLI///



 
Editör: TE Bilişim