Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
Eşme'nin Takmak Köyü'nde bulunan, 16 metre boyunda ve Atatürk ağacı olarak bilinen palamut meşesinin gelecek kuşaklara kalması isteniyor. Oysa, Atatürk ağacının bulunduğu noktada, magandalar, silahla ateş ediyor.  Mermi kovanlarının ateş edilen noktada olduğu gibi bırakılması, sivil birilerinin burada ateş ettiği fikrini veriyor... Takmak sakinleri, milli mücadelenin karargahı için bazı taleplerde bulunuyor... 

ALİ ARASLI / ÖZEL HABER/ 

Uşak'ın Eşme İlçesine bağlı ve içinde ilçenin tarihini barındıran Takmak Köyü'nde bulunan 188 yaşındaki Atatürk ağacının, gelecek kuşaklara kalması isteniyor. Her karışı buram buram tarih kokak Takmak Köyü, Kurtuluş Savaşı için ayrı bir önem taşıyor. Kurtuluş Savaşı şehitliğinin bulunduğu Takmak sakinlerinden Rıza Buhur, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ilçemizin kurtulduğu 3 Eylül günü, burada durmuş ve dinlenmiş. Ağacımız, 2 sefer yıldırım düştüğü için kurumaya başladı. Biz tarihi ve milli bir yeri olan ağacımızı, gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Yetkililer bu konuyla daha fazla ilgili ve alakadar olursa seviniriz" dedi. 

ATATÜRK AĞACININ YANINDAN SİLAHLA ATEŞ EDİYORLAR
Atatürk'ün karargah kurduğu ve ilçenin kurtuluşunda önemli kararları verdiği alanda, günün belli saatlerinde silahla ateş edenlerin görüldüğünü belirten Rıza Buhur, "Burada tüfekle ve silahla ateş edildiğini yerlerdeki kurşun kovanlarından görebiliyoruz. Alanın daha iyi korunması lazım, çünkü burası ilçenin tarihinin ve talihinin değiştiği nokta. Biz istiyoruz ki; Atatürk ağacımız, ziyaretlere açık olsun, daha elverişli koşullarda sergilensin ve buraya turistler gelip, milli mücadelenin ruhunu hissetsinler" diye konuştu. 

ATATÜRK AĞACINA 2 KEZ YILDIRIM DÜŞTÜ
Edinilen bilgiye göre Atatürk ağacına, 2 kez yıldırım düştü. 3 Eylül 1922'de Atatürk'ün konakladığı ağaç, 2009 yılında tescil edilerek, koruma kapsamına alındı. Fakat tescilden 1 yıl önce Atatürk ağacı, yıldırım düşmesi sonucu büyük hasar gördü. Anıt ağacın bulunduğu noktaya yıldırım düşmemesi için paratoner monte edildi. 

TAKMAK KÖYÜNÜN HER KARIŞI TARİH DOLU
Takmak köyünün her karışında ayrı bir tarih yaşıyor. Daha önce ilçe merkezi olan ve sonradan köye dönüşen Takmak'ta tarihi Kaymakamlık binası, ziyaretçileri karşılıyor. Kaymakamlığın arka kısmındaki eski cezaevi ise sonradan eklemelerle konut amaçlı kullanılmaya başlanmış. Ayrıca Kaymakamlığın karşısındaki tarımsal kooperatif binası da iskelet halinde kalmış. 
 
Editör: TE Bilişim