Ekonomist Atilla Yeşilada, youtube kanalındaki yayınında, konut fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde düşeceğini ifade etti. “Konut alan yanar” başlığıyla yaptığı video yayınında, konut piyasasındaki Arap, Rus ve Ukraynalılara yönelik satış haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yeşilada, bu tip haberlerin bilinçli olarak yapıldığını öne sürdü. AK Parti Hükümetlerinin TOKİ marifetiyle vatandaşı konut sahibi yapmasının önemli olduğunu belirten Yeşilada, “Erdoğan ve AKP’nin Türkiye’ye çok katkıları oldu. TOKİ ve ipotek kredileriyle dar gelirliye konut alma imkanı sunuldu. Bunlar büyük hizmetlerdir ve şimdi yaptıklarıyla hizmet ettikleri o kitlelerin nefretini kazanıyorlar” dedi.

Atilla Yeşilada’nın konut piyasasıyla ilgili anlattıklarının satış başları şöyle:

KONUT PİYASASINDA İNSANLARI RESMEN KÖTÜ YOLA SEVK ETTİLER
Konut reel bir emtia ve ev sahipleri 500 bine satacağını 500 TL’ye kiraya vermiyor. Konut tüm ülkenin gündemine geldi ve yatırımcı olarak neden bahsettiğimi çok iyi tanımlamam lazım.  Bu işin iki sorumlusu var. Birincisi devlet yani hükümet. Siz mevduat faizini 17 artı devalüasyona sabitleyip ipotek kredisi verirseniz, ipotek kredisiyle ev almayana eşek derler. Bu resmen insanları kötü yola sevk etmektir ve bunun vebalini ödeyecekler. İkincisi inşaatçılar. Ben ilkokul mezunu olup borsacı olanları gördüm ve bunlar rahatsız edici.

RUSYA VE UKRAYNALILARIN KONUT ALDIĞINA DAİR HABERLER YALAN VE MAKSATLI
İnşaatçılar basına sürekli haber yaptırıp, sürekli Araplar alıyor diye haberler yaptırıyorlar. İşin garip yanı Wall Street de buna kandı. Türkiye’de yılda 1,2 milyon konut satılırken, bunun en fazla yüzde 5’i yabancılar tarafından alınmıştır. Rusya ve Ukraynalıların konut aldığı da tamamen yalan.  Bunu bir pazarlama aracı olarak çok iyi kullanıyorlar, parası olup da ben ne yapayım diyenler de konut alıyorlar ve sürekli zarar ediyorlar. Evini satmayı değil kiraya vermeyi tercih eden mal sahipleri, otomatik olarak kiraya zam yapılar.  Bu işin ömrü en az 3 ay en fazla 1 yıldır. Bundan sonra da ucuz konut alanlar değil, banka ödemelerine kadar çok geniş bir kriz yaşayacağız.

ALICE HARİKALAR DİYARINDA EKONOMİK MODELİNDEYİZ
Daha komploya girmeden söyleyelim, bu hükümet ülkeyi inşaatla büyütmeyi hedefledi. Ama bu sefer başarılı değil, çünkü inşaat faaliyetleri artmıyor. Konut maliyetleri çok fazla arttı.  Müteahhitler konut yapamıyorlar ve konutun ham maddesi arazi ve eskiden yüzde 60 pay isteyenler, şimdi yüzde 70 istiyorlar. Talep de o kadar patlamadı ve geçen yıla göre artış yüzde 2-3 civarıydı. Konut talep patlaması diye bir durum şu an için yok.  Konut fiyatları düşecek. Kur krizine gidiyoruz ve kur krizine gidip de konuta akan serseri para bu sefer denize gidecek. İkincisi ve daha tehlikelisi, seçim olacak ve iktidar veya muhalefet kazanacak. Nereden bakarsan bak eğer yüzde 100’ü aşan enflasyonda bir yerde faizleri yükselteceksin. Konut, Alice Harikalar diyarındaki ekonomik modelden çıktığımızda, bir bir düşecek.

Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

SÜREKLİ FAKİRLEŞEN BİR TOPLUMUZ VE KONUT İLE ARABAYA ERİŞEMEYENLERİN BU HÜKÜMETE OY VERMESİ ÇOK ABES OLUR
 Konut fiyatları çökerse kiralar da böyle kalmaz. Şu anda faiz çok cazip geliyor, çünkü enflasyon çok yüksek. 1 yıl daha kiraya katlanıp, konut fiyatlarının düşmesini bekleyip ondan sonra negatif faizlerden yararlanıp konut almayı tercih ederdim.  Konut almak şu anda çok zor. Beni en çok üzen de.  Erdoğan ve AKP’nin Türkiye’ye çok katkıları oldu. TOKİ ve ipotek kredileriyle dar gelirliye konut alma imkanı sundu. Bunlar büyük hizmetlerdir ve şimdi yaptıklarıyla hizmet ettikleri o kitlelerin nefretini kazanıyorlar. Negahan Alçı da Türkiye’de orta sınıfın kalmadığını söylüyor. Sürekli fakirleştirilen, temel ihtiyaç olan ev ve arabaya erişemeyen bir toplumun bunları yapanlara oy vermesi çok abes olur.

Editör: TE Bilişim