Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte park ve yeşil alan ihtiyacı olan mahalleleri belirlediklerini ve bu doğrultuda ilk olarak Aybey Mahallesi’nde çalışmaya başladıklarını söyledi. Çocukların güvenli ve huzurlu bir şekilde oyun oynayacağı ve vatandaşların zaman geçireceği bir mekan oluşturacaklarını dile getiren Nurullah Cahan, gelişen teknoloji ve şehirleşme nedeniyle yaşanan sorunların bu tip çalışmalarla çözüleceğini kaydetti. Aybey Mahallesi Altay Sokak’ta yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda büyük bir park yapılacağını belirten Nurullah Cahan, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, kentte ihtiyaç olan noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Kentteki bütün mahallelerimizde en az 1 büyük park olmasını istiyoruz. Geniş çapta park ihtiyacının olduğu yerleşim birimlerini tespit ettik. İlk çalışmamızı Aybey Mahallesi Altay Sokak’ta başlattık” dedi.

 

ÇOCUKLAR HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE OLMALI

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Oluşturulacak parkın oyun sahasının trafik akışından uzak olacağını anlatan Nurullah Cahan, “Aybey Mahallesi’nde geçmişten günümüze gelen yapılaşma nedeniyle yeşil alan sıkıntısı yaşanıyordu. Çocuklarımızın trafikten uzakta, huzur ve güven içinde oyun oynayacakları bir mekan yoktu. Bunun giderilmesi için geniş bir alana park yapıyoruz. Oluşacak parkta aileler çocuklarını rahatlıkla takip edecekler. Çocuklarımız, zaman geçirmek için daha uzak semtlerdeki parklara gitmek zorunda kalmayacaklar” ifadesini kullandı. Gelişen teknoloji nedeniyle çocukların internette daha fazla zaman geçirmeye başladığını da sözlerine ekleyen Nurullah Cahan, “Çarpık kentleşme nedeniyle rahat bir hareket sahası bulamayan çocuklarımız, çareyi internette ve televizyonda arıyor. Her şeyin fazlası bizim için zarardır ve bu noktada oluşacak park ve bahçelerin cazip olması gerekmektedir. Uşak Belediyesi olarak çocuklarımızın keyif alarak zaman geçirecekleri fiziki ve sosyal mekanlar oluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim