BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı
 Azerbaycanlı öğrenciler soydaşlarını andı

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 23 yıl önce Ermeni askerlerince katledilen 613 kişi, Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören 100 kadar Azeri öğrenci tarafından anıldı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan Hocalı katliamında ölenler için Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci Ermeniler tarafından öldürülen 613 soydaşını andı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan Azerbaycanlı öğrenciler, Azerbaycan ve Türk bayrakları ile sloganlar atarak Uşak Belediye binasına kadar yürüdüler. Burada bir açıklama yapan merkezi İstanbul da bulunan Azeder İndex Derneği Uşak İl Temsilcisi Mahamad Badalov, “26 Şubat 1992'de Ermeni çetelerinin Dağlık Karabağ bölgesinde gerçekleştirdikleri katliamda 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplamda 613 Azerbaycanlıyı şehit ettiğini hatırlattı. Badalov, “Uşak’ta eğitim gören bin Azerbaycanlı öğrenci adına, katliamın 23. yılında katledilen tüm soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Hocalı soykırımını şiddetle lanetlediğimizi bildiriyoruz.” dedi.

Badalov, “Ermeni askeri güçleri, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki tek hava alanına sahip ve askeri açıdan stratejik önem taşıyan Hocalı'yı ele geçirmek için 25 Şubat 1992 tarihinden itibaren saldırıya başladı. Ermeniler, bölgede bulunan Sovyet Ordusu'na bağlı 366'ncı Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak, kenti 2 saat boyunca top ve tank ateşine tuttu. Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek olan Hocalı katliamının acı bilançosu ortaya çıktı. Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150 kişinin akıbeti hala bilinmiyor”  şeklinde açıklama yaptı.

Badalov, “Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti iki ayrı devlet bir millettir. Dağlık Karabağ halen Ermeni işgali altındadır. Bu işgal kalkana kadar protestolarımız devam edecektir”  dedi.

Editör: TE Bilişim