Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
1990 ve 2013 yılları arasında, Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın başkanlığını yapan Azmi Yılancıoğlu, hakkında çıkan ve eşinin otel parasını odaya ödettiğini öne süren haberlerle ilgili yargı sürecini kazandığını belirterek, “Bu haberi servis edenler her kimse eşimden özür dilemeliler. Eşime bir özür borçlular” dedi.

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’nın son günlerinde, daha önce TÜRMOB’un genel kurulu için Bodrum’daki bir otelde eşiyle birlikte konakladığı ve eşinin otel ücretini oda bütçesinden ödettiğine dair haberle ilgili yasal işlem başlattığını belirten Azmi Yılancıoğlu, Uşak 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki, 2013/404 esas nolu dava sonucunda, haberi yapan gazetecilere idari para cezalarının verildiğini belirtti.
Eşinin adına çıkan bin 730 TL’lik otel masrafının 31 Temmuz 2009 tarihinde kendisine tebliğ edildiğini belirten Azmi Yılancıoğlu, “Ben ve oda sekreterim Hasan Bozkurt kendi hesaplarımızdan, TÜRMOB hesabına gerekli ödemeyi yaptık. Bunu mahkemeye belgeleriyle sundum ve dava dosyasında hepsi mevcuttur. TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mahsum Türker de bu mahkemedeki ifadeleri doğruladı.  Bize gelen bir bildirimi sanki ortada bir usulsüzlük varmış gibi gösterdiler. Oysa ben görev sürem boyunca ne şahsım ne de bir yakınım adına odanın imkanlarını suistimal etmedim. Her dönemde Uşak’ın ve üyelerimin menfaatlerini düşündüm. Çok şükür kimseye muhtaç değilim ve bu tip konulara tenezzül edecek bir yapım yok. Ailemi de herkes tanır ve bilir. Burada esas üzülen kişi eşim oldu. Çünkü bu durumdan ciddi anlamda etkilendi. Bizde eşlerin ayrı bir yeri vardır ve hepsi değerlidir. Birileri rekabet uğruna bu değeri çiğnediler ve böyle bir şey tasarladılar” dedi.

EŞİMDEN ÖZÜR DİLEMELİLER
Eşinin bir eğitimci olduğunu ve bu tip konularda çok hassas davrandığını kaydeden Azmi Yılancıoğlu, “Yargı karşısında haklılığımız ortaya çıktı, fakat o dönemde ister istemez yaşadığımız ve hissettiğimiz olumsuz toplumsal algı uzun süre üzerimizde kaldı. Ben uzun yıllar oda başkanlığı yaptım ve ikili atışmalara alışığım. Fakat eşim ben gibi değil. Bu nedenle bu haberin yapılmasını isteyen kişi veya kişilerin eşime bir özür borçları var” diye konuştu.
Haberi yapan gazetecilere kızgın olmadığını anlatan Azmi Yılancıoğlu, “Gazeteci eline gelen belgeye göre haber yapar ve bu nedenle onlara her hangi bir öfkem veya kırgınlığım yok. Bundan sonra böyle bir haber yapmak isterlerse, gelsinler benim görüşümü alsınlar ve sonrasında ne yazacaklarsa yazsınlar” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim