Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek
Uşak’ın Banaz ilçesinde ruhsatsız faaliyet gösteren bir erkek öğrenci yurdu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı tespit sonucu mühürlenerek kapatıldı. 
Edinilen bilgiye göre Banaz’ın girişinde bulunan ve Banaz Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından işletilen öğrenci yurduna, benzinliğin yanında yer aldığı için çalışma ruhsatı verilmedi.



Fakat yurdun kaçak olarak faaliyetlerini sürdüğünün tespit edilmesi üzerine, 5 Aralık 2019 Perşembe günü akşam saatlerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yurdun mühürlenmesi için işlem yapıldı. Saat 22:05’te yapılan işlemin Yurt Binası Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ne aykırı olduğu için gerçekleştirildiği belirtildi.  



Kaçak olarak faaliyet gösterildiği için yaklaşık olarak 60 bin TL para cezası yazıldı ve yurdun giriş kapısına, gerekçeli kararla birlikte mühür iliştirildi. 
Öte yandan eğitmenlik yaptığı belirtilen bazı kişilerin, yurtta kalan öğrencilere namaz kılmadan önce iç çamaşırlarını kontrol etmesi gerektiğine dair uyarılarda bulunduğu ve bunun bazı velilerce şikayet konusu yapıldığı da öğrenildi. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin hazırladıkları raporlar, Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi ve konuyla ilgili soruşturma açıldığı ifade edildi. 


 
 
Editör: TE Bilişim