Vali Yavuz Basın Bayramı’nı kutladı

Uşak Valisi Seddar Yavuz, tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Vali Yavuz, basının kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rol üstlendiğine” dikkat çekti.

Uşak valisi Seddar Yavuz, “Ülkemizde Basında Sansürün kaldırılışının 106. Yıl dönümü münasebetiyle toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın Bayramını” içtenlikle kutluyorum” dedi.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkisi her geçen gün biraz daha arttığını kaydeden Yavuz, “Basın kuruluşları, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken, kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rol üstlenmektedirler” ifadesini kullandı.

“BASIN OBJEKTİF HAKTAN VE HAKLIDAN YANA OLMALIDIR”

Vali Yavuz kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bununla birlikte Basın, demokrasi mefhumu ile birlikte gelişen ve büyüyen bir güçtür. Halktan, haklıdan ve haktan yana; objektif ve ilkeli duruşuyla ülkelerin demokratik yaşantılarının miheng taşı olan basın camiasının; bu gücüyle birlikte yükümlülük ve sorumluluğunun da bilincinde olması bizlere ve milletimize güven vermektedir. 

İlimizde de aynı hassasiyet ve bilinçle mesai kavramı gözetmeden, büyük bir özveriyle doğru bilgi edinilmesine katkıda bulunan, tarafsız habercilik anlayışı ve sorumluluğuyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının bölgemize olan katkıları da çok değerlidir.

Bu vesile ile basının haber alma özgürlüğünün korunması, sansür kavramının lügatımıza yeniden girmemesi temennisiyle; Uşak ilimizde hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinden oluşan değerli basınımızın ve tüm ülke basınının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar diler, sevgilerimi sunarım.”

Editör: TE Bilişim