Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyenin koronavirüsle mücadele döneminde, vatandaştan her hangi bir bağış toplamadığını belirtti. Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi hesaplarına yardım adı altında bir kuruş para toplanmadı. Toplanan yardımlar Uşşak Aşevi Vakfı’nın her zaman yaptığı, rutin bir yardım çalışmasıdır” dedi. 


Ramazan Atasorkun’un moderatörlüğünde, Uşak Belediye binasında, gündemle ilgili soruları yanıtlayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Ramazan ayında, toplu iftar yemeklerinin bu yıl da olmayacağını ve belediye olarak geçen yıl olduğu gibi, bu dönemde de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracaklarını kaydetti.

Ramazan ayında toplu etkinliklerin kısıtlanacağını ve evde kal çağrılarına uyulacağını dile getiren Başkan Mehmet Çakın, “Ramazan ayının bizde ayrı bir yeri var ve 11 ayın Sultanı’nı iple çekiyoruz. Maalesef covid-19 pandemisi nedeniyle; dışarıda yapılan toplu etkinliklerde kısıtlamalara gitmek zorundayız. İnanıyorum ki bizler yine bu ayı; evlerimizde yapacağımız itfalar, aile ortamındaki teravihler, gerek belediyemiz ve gerekse bakanlıklarımızın yapacağı online yayınlarla dolu dolu geçireceğiz. Bu ayın önemi, paylaşma duygusudur ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza, fitre ve zekatla destek olmaktadır. Biz belediye olarak sıcak yemek temini yapıyorduk ve bu çalışmalarımız sürecek. İhtiyaç sahibi olanlara iftar için sıcak yemeği evlerine götüreceğiz. Ayrıca gıda paketi vereceğiz” dedi. 

UŞAK BELEDİYESİ 1 KURUŞ BAĞIŞ TOPLAMADI
Son dönemlerde bazı belediyelerin topladığı bağışlar ve İçişleri Bakanlığı’nın bağışların toplanmaması adına aldığı karara değinen Başkan  Mehmet Çakın, “Uşak’ta çok güzide sivil toplum kurumları var ve Uşşak Aşevi de bunlardan bir tanesi. STK’lar da her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürecek. Biz Uşak Belediyesi olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kanalıyla, halkımızın gıda temini için yardımlarda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra Uşşak Aşevi’yle yapılmış çalışma var. Burada kamuoyunda sanki Uşak Belediyesi bir kampanya yapıyormuş gibi bir düşünce var. Biz belediye olarak bağış toplamıyoruz ve dağıtmıyoruz. Biz, Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasına destek veriyoruz. Bizim yaptığımız, Uşşak Aşevi’nin yaptığı yardım faaliyetleri kapsamındaki, gıda paketlerinin halka ulaştırılması noktasında bir çalışmadır. Uşak Belediyesi hesaplarına yardım adı altında bir kuruş para toplanmadı. Toplanan yardımlar Uşşak Aşevi Vakfı’nın her zaman yaptığı, rutin bir yardım çalışmasıdır” diye konuştu. 

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

VATANDAŞA MASKE DESTEĞİ VERECEĞİZ
USMEK’te üretilen medikal maskelerle ilgili konuşan Başkan Çakın, kapasitenin artmasıyla, vatandaşa da medikal maske desteği vereceklerini dile getirdi. Başkan Çakın, “Uşak Belediyesi, koronavirüsle mücadele döneminde günlük ortalama 5 bin medikal maske üretiyor ve belediye personeli, Pazar esnafı, muhtarlar, otobüs şoförleri, sağlık ocaklarına maskesiz gelenlerin geri döndürülmemesi için kullanılıyor.  Günlük kapasite arttıkça, maskeleri rutin olarak dağıtılan yerlerin haricinde, duraklar ve pazaryerlerinde dağıtımı düşünülüyor. Uşak Belediyesi’ne bağlı USMEK’teki arkadaşlarımız iyi bir koordinasyonla bu işi götürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü de bu konuda gerekli destekleri sağlıyor. Türkiye, ihtiyaç sahiplerine tıbbi malzemeleri ve maskeleri temin ederek, dünyaya büyük ölçüde örnek oldu. Yerli solunum cihazlarının üretimlerini gerçekleştirdik. İstanbul Başakşehir Şehit Hastanesi’nde, yerli solunum cihazları kullanılıyor. Yerli ve milli olarak nasıl bir birimize yetiyorsak, Uşak’ta da vatandaşımıza destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim