DOĞDUĞUN YERE DEĞİL DOYDUĞUN YERE SORUMLUSUN

Uşak’ta bayramın ilk günü gerçekleştirilen bayramlaşma törenleri ilginç görüntülere sahne oldu. Protokol bayramlaşmasında Uşak Valisi Seddar Yavuz, bürokratlara seslenerek, “doğduğunuz yere değil, doyduğunuz yere karşı sorumlusunuz. Bayramlarda memleketinize gitmeyin “isteğinde bulundu.

Uşak’ta protokol bayramlaşması sabah 10.00 da Öğretmenevinde gerçekleşti.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak il protokolünün bayramlaşma töreni Uşak Valisi, Milletvekilleri ve daire müdürlerininin katılımı ile Öğretmenevi'nde düzenlendi.

Bayramlaşma merasimine, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Ak Parti Milletvekili İsmail Güneş, Uşak İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Osman Küçük,  Uşak Belediye Başkanı  Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Uşak Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş, daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri yöneticileri katıldı.

“İSLAM ALEMİ BARIŞ VE HUZURA KAVUŞSUN”

Açılış konuşmasını yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Tüm İslam Ramazan Bayramını kutluyorum” diyerek sözlerine başladı.  Cahan, “Ramazan bayramı, devletimizin milletimizin  birliğine daim olsun. Dünyaya da şuanda zalimin altında bulunan Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin. Şehrimizde de Ramazan-ı Şerifin rahmeti, bereketi, birliği ve beraberliği daim olsun. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” temennisinde bulundu.

Bayramlaşm törenine katılan tek milletvekili olan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, ”Bizleri bugünlere kavuşturan Rabbimize şükür ediyoruz.  Gönül  isterdi ki bizim ülkemizdeki bayramlar gibi tüm İslam aleminde de kardeşlerimiz huzur rahat ve barış içinde bir bayram geçirmesini temenni ederdik. Allah’ım onların yardımcıları olsun.  Onları da barışa huzura kavuştursun istiyoruz.  Bu akan kanların Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan Müslüman kanlarının biran önce durmasını temenni ediyorum. Başta tüm İslam alemi olmak üzere tüm Uşaklı hemşerilerimizin de bayramını tebrik ediyor. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

“MEMLEKETLERİNİZE GİTMEYİN”

En son konuşan Uşak Valisi Seddar Yavuz,  “Bayramlar birlik ve beraberliğin kardeşliğin ve   dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı Rahmet ve Mağfiret aylardır. Aziz milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam dünyasına bu bayramın hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’nin huzur, barış ve güvenlik ortamının tüm İslam dünyasına ve gönül coğrafyamıza da gelmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramlar tatil günleri değildir, tatil de olmamalıdır. Bu asimilasyon ve kültür erozyonun mutlak surette çözmeliyiz. Hepimiz bayram söz konusu olduğunda memleketimize gidelim tarzından vazgeçmeliyiz. Çünkü biz bürokratlar olarak Uşak’ta geçimimizi sağlıyoruz. Buradaki insanlarla sevinmeli, buradaki insanlarla üzülmeliyiz. Eğer biz bakış açımızı kamu yöneticileri olarak böyle kurarsak ümit ediyorum ki herkes bu bayramları daha sevinçle ve kıvançla karşılayacaktır. Yoksa bizler başta olmak üzere tatil gibi görüp ve memleketimize doğru dönmeye başladığımızda elbette bayram sevincini yönetmeye çalıştığımız toplum olan Uşak’ta bunu yapabilmemiz mümkün değil. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.  İnşallah önümüzdeki bayrama hepimiz sağlıkla, afiyetle tekrar kavuşuruz ve İnşallah önümüzdeki bayram tüm İslam dünyası açısından kan ve gözyaşının dindiği barış ve huzurun hakim olduğu bir bayram olur. “diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra tüm protokol, sırasıyla: Uşak Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezi ile Uşak Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek buralarda yaşamını sürdüren insanlarla bayramlaştı
Editör: TE Bilişim