‘BEN SUÇLU’ OYUNU BEĞENİLDİ

İzmir Derin Sahne Tiyatro Topluluğu’nun Uşak’ta sahnelediği ‘Ben Suçlu’ adlı tiyatro oyunu, Uşaklı sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Oyunu, Uşaklıların beğenmesine sevindiğini kaydeden ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, ADD olarak Uşak’ın sanat yaşamına katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesinin davetlisi olarak Uşak’a gelen İzmir Derin Sahne Tiyatro Topluluğu, “Ben Suçlu” adlı oyunu AKM’de sergiledi.

Cüneyt Gürbüz’ün yönettiği, Naci Taner Büyükerman’ın derleyerek kaleme aldığı “Ben Suçlu” Uşaklı tiyatro severlerin beğenisini kazandı. Tüm suçlular suçlu mudur tarih süzgecinde?’ konusunun sorgulandığı, Ben Suçlu’ adlı tiyatro oyununda, tarihin değişik kesitlerinden örneklerle, insanoğlunun olumlu ya da olumsuz bireysel ve toplumsal davranışları irdelenmeye çalışılıyor. Dünya ve ülkemiz tarihinde önemli yer tutan bazı olay ve olgulardan kısa pasajlar sunulan oyunda; toplumların din, bilim, siyaset, gelenek ve göreneklere bakış açıları dramatik bir şekilde ele alınıyor.  

SUÇ ÜRETEN DEĞİL EĞİTİMLİ İNSAN YETİŞTİRMELİ

Uşaklı tiyatro severlerin AKM 1 Nolu salonu doldurmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, tiyatro severlere teşekkür etti.

 Oyun bitiminde açıklama yapan Güvenir, “ADD Uşak Şubesi olarak uzun yıllardır Uşak’ın kültürel ve sanatsal yaşamına da katkıda bulunmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kez de İzmir Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen, “Ben Suçlu” adlı oyunu Uşaklıların beğenisine sunduk. İtiraf edeyim ki, gösterilen ilgi beni şaşırttı. “Ben Suçlu” adlı tiyatro oyunu, toplum içerisinde suça karışmış insanların dramını, yalın bir dille gözler önüne seriyor. Bu oyundan benim çıkardığım ders şu oldu:

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Eğitim sistemimizi baştan aşağı gözden geçirerek, toplum yaşamında suç üreten insanları değil, bilen, sorgulayan ve sürekli soru soran insanların yetişmesini sağlamalıyız. Gerçekten harika bir oyun, ben çok beğendim. Katılan seyirciler de son derece etkilendi. Güzel bir oyundu”  yorumunu yaptı.

BÜYÜK BİR SANATÇI GELEBİLİR

Güvenir, “ADD Uşak Şubesi olarak, halkımız bize destek oldukça bizde Uşak’ın sosyal ve kültürel etkinliklerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Tiyatro dışında farklı etkinlikler de yapmayı planlıyoruz.  Yakın bir zamanda çok tanınmış bir ses sanatçısını Uşak’a getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Uşak’ı bu şekilde biraz hareketlendirmeye kültürel anlamda biraz daha zenginleştirmeye çalışıyoruz” diyerek geleceğe dönük çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Editör: TE Bilişim