Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

Uşak’ta covid-19 nedeniyle, işyerini açamayan berberler, sayılarını 26 değil; 35’i bulduğunu ifade ediyor. Uşak Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ayçiçek, bugün rakamın 26 olduğunu ifade etti; fakat karantina altında olan berberler ise bu durumun doğru olmadığını bildirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve sonucu pozitif çıkan bir berber, “Benim sonucum pozitif çıktı ve hastane kimse bizimle doğru dürüst ilgilenmedi. Bizler orada yaklaşık 34-35 kişiydik ve kaç gün oldu hala yeni yapılan testlerimizin sonuçları gelmedi ve bize evde kalın dediler. Bizler evde bekliyoruz ve test sonuçlarımızın bir an önce açıklanmasın istiyoruz” dedi. 
Yaklaşık 2 aydır işyerlerini açmadıklarını ve borçlarını ödeyemediklerini kaydeden berber esnafı, “Bizlerin sorunuyla kim ilgilenecek. Odamızın da bize yeterince sahip çıktığını düşünmüyoruz. Hastanede kaldığımız günlerde, oda başkanımız bir kez olsun arayıp sormadı, ne oldu, ne yapıyorsunuz, ne haldesiniz demedi. Hemen hemen hepimizin borçları var ve bunların ödenmesi gerekiyor. Hiç borcumuz olmasa dahi bağkur, kira ve sigorta gibi maliyetler sürekli işliyor. Hadi hepsini bir kenara bıraktık, bize evinizden çıkmayacaksınız diyenler, ne yiyip ne içeceğimizi de sormadılar. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarımız geliyor ve hiçbirini ödeyemiyoruz. Çocuklarımızı yakınlarımızın evine yolladık, kendimizi izole ettik. Bu gidişle koronadan değil ama açlıktan öleceğiz” diye konuştu. 
Devletin sosyal desteklerinin bugünler için olduğunu belirten berber esnafı, şöyle konuştu: “Devlet zor zamanlarda bizim gibi mağdurları himaye etmelidir. Bizim tek kusurumuz, valiliği veya sosyal yardımlaşma birimlerini rahatsız etmemiz mi? İlla aç olduğumuzu haykırmamız mı lazım? Aç olduğunu söylemeyenler, açlıktan ölmeye mi mahkum edilecekler?”.  

 

Editör: TE Bilişim