Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Uşak Kardeşlik Platformu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki için yürüyüş yaptı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, kentteki sivil toplum kurumu temsilcileri ve binlerce vatandaşın Cuma namazı sonrasında katıldığı yürüyüşte, emperyalizm ve siyonizme tepki gösterildi.

Dev Küdüs Bizimdir pankartıyla, Uşak Belediye binası önünden başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Meydanına kadar devam etti. Cadde üzerinde vatandaşların alkışlarıyla yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bu kalabalık yüreklerde imanın sesidir Kudüs’ün karşılaştığı haksızlık karşısında. Tarih boyunca 3 önemli mabedimizin bulunduğu bir şehirdir Kudüs. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Böyle bir yer Müslümanlar için mübarek olan Allah’ın etrafını mübarek kıldığı bir şehri yıllardan beri esir etmeye çalışan İsrail ve arkasında ona uşaklık eden bir Amerika yönetimi İslam dünyasını tekrar tahrik ediyorlar. İslam dünyasını tahrik etmek eninde sonunda İsrail’in ve Amerika’nın ayağına dolanacaktır. Maksatları savaş çıkarmaksa bunu başarabilirler. Ancak bunu başarmaları Kudüs’e sahip olmaları anlamına asla gelmeyecek. Kudüs’ün sahibi Allah’tır, Müslümanlardır. Biz Ümraniyeliler olarak sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile hep birlikte bir yürüyüş yaptık. On binlerce insan imanın sesi olan tepkilerini Amerika ve İsrail’e karşı dile getirdi”.
 
Editör: TE Bilişim