CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'da jet gibi Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı yanıtı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'da jet gibi Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı yanıtı
  Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara karayolu'nda zincirsiz geçişe izin verilmezken Eşme-Denizli karayolları trafiğe kapandı. Birçok köye ulaşımın sağlanamadığı kentte yüzlerce araç mahsur kaldı. 
Uşak’ta akşam saat 19.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bir saat içinde Uşak-Ankara karayolu Banaz ilçesi Dumlupınar mevkiinde çift yönlü olarak zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri yüzlerce aracın mahsur kaldığı yolu açmak için 15 araçla çalışma başlattı.
Uşak-Ankara yolunun haricinde Eşme Denizli karayolunun da ulaşıma kapandığı Uşak’ta birçok köye ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kısmen ulaşıma açılan yollar, kısa süre sonra yeniden kapandı.

YOLDA KALANLARA YARDIM YAPILDI
Yollarının kapalı olduğu bölgelerde önlem alan güvenlik güçleri, başta ağır tonajlı araçlar ve yolcu otobüsleri olmak üzere araçların büyük bölümünün şehir merkezlerinden geçişlerine izin vermedi. Görevli araçların çalışmalarını kolaylaştırmak için araçlar benzin istasyonlarında depolandı. Uşak Valiliği ve Banaz Kaymakamlığı tarafından yolda sürücülere ve yayalara gıda ve gerekli malzeme yardımı yapıldı.
Çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Uşak’ta yol açma çalışmaları tüm olumsuzluklara karşı aralıksız olarak sürdürülüyor. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, il genelinde yoğun kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

KENT MERKEZİNDE KAR YAĞIŞI SEVİNÇLE KARŞILANDI
Uşak ve bağlantılı karayollarında çalışmalar sürdürülürken, kent merkezinde yaşayanlar ise yağan karın keyfini çıkardılar. Gecenin geç saatlerine kadar kent meydanında toplanan genci yaşlısı karla oynarken bol bol fotoğraf çekilerek beyaz geceyi ölümsüzleştirdiler.
İL GENELİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak. Kar yağışının şiddeti ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde tatilin uzatılacağı valilik tarafından açıklandı.
Editör: TE Bilişim