Birahane ve kahvehanelere ceza yağdı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü 2015 başından bu yan geçen 4 ayda birahane ve kahvehanelere yaptığı operasyonlarda ceza yağdırdı. Birahanelere, konsomatris ve sigortasız işçi çalıştırmak, küçük yaşta şahısları müşteri olarak almak, kapanma saatlerine riayet etmemek, kahvehanelere de kumar oynatmak ve sigara içirtmek gibi suçlardan ceza yazıldığı öğrenildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Ahlak ve Kayıplar Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekipler, 2015 yılının ilk dört ayında yaptıkları alkollü mekan ve kahvehane denetimleri ile ilgili gönderdiği basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

 “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve nitelikli bir güvenlik hizmeti sunarak, ilimizde var olan huzur ve güven ortamını arttırmak, aile yapımıza zarar veren, toplumsal ahlakımızı bozan her türlü suç oluşumu ile ilgili olarak, artan bir ivme ile çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Ahlak ve Kayıplar Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekiplerimizce 01/01/2015- 24/04/2015 tarihleri arasında ilimiz genelinde yapılan çalışmalar neticesinde;

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

 

 (9) Ayrı fuhuş olayından (10) şahsa gerekli adli ve idari işlemler yapılmıştır.

Kahvehane Ve Alkollü Mekanlara;

(18) Birahane’ye konsomatris çalıştırmaktan,

(16) Birahane’ye sigortasız işçi çalıştırmaktan,

(1) Birahane ‘ye küçük yaşta şahıs bulundurmaktan,

 (1) Birahane ‘ye kapanma saatine riayet etmemekten,

 (5) Birahane ’ye işyerinde sigara içirtmekten,

(8) Kahvehane ’ye Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamaktan adli,

 (9) Kahvehane’ye Ruhsatsız işyeri çalıştırmaktan,

 (2) Kahvehane’ye kapanma saatine riayet etmemekten,

(15) Kahvehane ‘ye işyerinde sigara içirtmekten Kabahatler Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmıştır.”

Editör: TE Bilişim