UŞAK  HALK KAHRAMANI ÇEÇELİ MURAT İLE TERÖRE MEYDAN OKUDU

Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları, Uşak Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin Çeçeli Kara Murat Etkinliklerini yapmasına engel olamadı. Uşak’ın halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat’ı 2 gün boyunca anan Uşaklılar, birlik ve beraberlik içerisinde terör saldırılarına en güzel cevabı vermiş oldu.

Uşak’ın Halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat Etkinlikleri,  Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan bir konferans ve 18 kilometrelik yürüyüşle tamamlandı. 2 gün boyunca süren etkinliklere yaklaşık 500 kişi katıldı.

BİRÇOK KÖYÜ KURTARDI

Uşak Belediyesi, Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Uşak Tanıtım Gönüllüleri ve Kültür Derneği, TEMA Uşak İl Temsilciliği ve Uşak Şehit Aileleri Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Uşak’ın Halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat’ı Anma Etkinlikleri” ilk gün düzenlenen konferans, ikinci günü Çeçeli kara Murat ansısına kabrinin bulunduğu merkeze bağlı Aşağıkaracahisar Köyünden Uşak merkeze yapılan 18 kilometrelik yürüyüş ve Uşak Belediyesi tarafından şehit ailelerine düzenlenen Dumlupınar Anıtı gezisi ile tamamlandı.

İlk gün Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın konuşmacıları Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlileri Doç. Dr. Murat Öntuğ ve Doç. Dr. Barış Metin oldu. Konuşmacılar, Çeçeli Kara Murat’ın kim olduğu ve neler yaptığını anlattı ve Uşak’ın köylerini Yunan mezaliminden kurtarmak için Yunan birliklerini dağlarda dolaştırarak canını verdiğini ve birçok yerleşim alanını kurtardığını anlattı.

Konferansa, Uşak Belediye Başkan yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Dalkıran, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Türk Ocakları Uşak Şube Başkanı Kemal Türk ve çok sayıda Uşaklı katıldı.

ULUDAĞ; “BURADAN TÜM DÜNYAYA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİK”

İkinci gün yapılan 18 Kilometrelik yürüyüş ise Uşak’ın Halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat’ın kabrinin bulunduğu Aşağıkaracahisar Köyünde düzenlenen törenle başladı. Burada yapılan saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Çeçeli kara Murat, tüm şehitler ve terörde yaşamını yitiren vatandaşlar ruhuna duaların okunmasıyla sürdü.

Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nasıf Uyar, “Uşak’ın Halk kahramanı olan Çeçli Kara Murat’ı anma etkinliğimize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Bizi yıldırmak ve korkutmak isteyen terör örgütlerine, Uşak’tan birlik v beraberlik mesajını vermiş oluyor, bunun yanında halkımızı da dağcılık ve doğa sporlarına teşvik ettiğimiz için de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Uşak Belediyesine Uşak Valiliğine paydaşımız STK’lara ve destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Uşak Belediye Başkan yardımcısı Hakan Uludağ, “Halk kahramanımız, Çeçeli Kara Murat’ın kabri başından Türkiye üzerinde gözü olan tüm dünyaya haykırıyoruz. Hep birlikteyiz. Bu vatan, bu millet bu bayrak için biriz, güçlüyüz. He p beraberiz. Bundan sonra da yurdumuz üzerinde kemgözü olanlara, Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışanlara buradan mesajımızı verdik. Hep bir arada olacağız ve bu oyunları bozacağız. Sabahın bu saatinde gelen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

Daha sonra Uşak Belediyesi tarafından yürüyüşçülere kumanya dağıtıldı. Uşaklı 24 şehit ailesi belediyece temin edilen araçla Dumlupınar Şehitliğine giderken, Başkan yardımcısı Hakan Uludağ yürüyüşü başlattı.

Yaklaşık 80 kişinin katıldığı yürüyüş, Uşak Merkezde bulunan Çeçeli Kara Murat Müzesi ziyareti ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim